İstanbul fırtınaya teslim, ulaşım aksıyor

İstanbul fırtınaya teslim, ulaşım aksıyor

Özellikle Boğaz hattında yoğunlaşan fırtına deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkiliyor.İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın...

Özellikle Boğaz hattında yoğunlaşan fırtına deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkiliyor.

İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara'da 60 km/saat oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülen kuvvetli lodosun etkisiyle güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Muğla'daki fırtınanın hızı saatte 80 kilometreyi buluyor

Muğla ve ilçelerinde kuvvetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaştı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösteriyor. Rüzgar, güney ve batı yönlerden yer yer fırtına şeklinde esiyor. Fırtına nedeniyle Muğla'da çok sayıda iş yerinin tabelaları düştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çadır spor salonunun çatısındaki brandalar uçtu.

Sürücüler ve vatandaşlar, fırtına ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

-Marmaris ve Bodrum-

Marmaris'te sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu. İş yerlerinin büyük kısmının açılmadığı Marmaris'te, işe gitmek zorunda kalanlar ise rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti.

Marmaris Otogarı'nda kırılan ağaç dalları, enerji nakil hatlarına zarar verdi. İtfaiye ekipleri ve elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin yaptığı çalışmayla ağaçlar kaldırılırdı. Siteler Mahallesi'nde kırılarak yola düşen büyük bir dal nedeniyle sokak uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Dalga boyunun 5 metreyi bulduğu ilçe sahillerinde, Azmak Deresi'ndeki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Yat limanında tekneleri bulunan denizciler de zor anlar yaşadı.Yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki restoran ve kafelerin içi suyla doldu. Fırtına ve dalgalardan çok sayıda masa, sandalye ve reklam tabelası zarar gördü.

Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı. Büyük hasar oluşan tekneler demirli bulundukları yerden çıkartılarak kamyonete taşındı.

-Elektrik trafosunda yangın çıktı-

Ortaca, Yatağan, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.

Ortaca'da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy'de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından trafoda onarım çalışmalarına başlandı. Dalaman'da iş yerinin üzerine devrilen ağaç, maddi hasara yol açtı. Köyceğiz'de ise demirli bir tekne battı.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.