İstanbul'a yeni tekne parklar geliyor

İstanbul'a yeni tekne parklar geliyor

Tarabya ve İstinye’nin ardından Bebek ve Kuruçeşme’ye de tekne park yaptırılıyor. Kuruçeşme’deki tekne park 85, Bebek’teki ise 250 yat kapasiteli...

İstanbul'a yeni tekne parklar geliyorTarabya ve İstinye’nin ardından Bebek ve Kuruçeşme’ye de tekne park yaptırılıyor. Kuruçeşme’deki tekne park 85, Bebek’teki ise 250 yat kapasiteli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tekne parkları yaygınlaştırıyor. Daha önce Tarabya ve İstinye koylarında yapılan tekne parklar hizmete girerken Kuruçeşme ve Bebek’te yeni tekneparklar yapılacak. Kuruçeşme’de 60 bin metrekarelik alanda 85 tekne ve yat kapasitesindeki tekne park, sahil ile Suada arasında yapılacak. Bebek Koyu’nda 130 bin metrekarelik alanda yapılacak tekne parka ise 250 tekne ve yat bağlanabilecek.

ÇEVREYE DUYARLI OLACAK

Bebek ve Kuruçeşme’de yapılacak tekne parklarda sadece bağlama, elektrik, su, güvenlik ve internet hizmeti olacak. Denizi kirletecek bakım ve onarım yapılmayacak. Yüzer tekne parkları, denizden 20 metreye uzaklıkta yapılacak ve gerektiğinde kaldırılabilecek.

15 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK’ın işleteceği iki tekne park için 2014’ün ilk çeyreğinde ihaleye çıkılması ve 2014’ün sonlarında tamamlanması hedefleniyor. İki tekne parkın yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.