İşte Ağaoğlu'nun gireceği yeni sektör

İşte Ağaoğlu'nun gireceği yeni sektör

Ünlü müteaahit Ali Ağoğlu'nun hedefindeki yeni projesi ortaya çıktı. Ağaoğlu ve DAP Yapı'nın sahibi Ziya Yılmaz denize sıfır bu arazide şimdi marina...

İşte Ağaoğlu'nun gireceği yeni sektörÜnlü müteaahit Ali Ağoğlu'nun hedefindeki yeni projesi ortaya çıktı. Ağaoğlu ve DAP Yapı'nın sahibi Ziya Yılmaz denize sıfır bu arazide şimdi marina da yapmaya karar vermiş.

Ali Ağaoğlu için Türkiye'nin konut imparatoru desek abartmış olmayız. İstanbul'da Ağaoğlu imzasıyla sayısız konut projesine imza attı. 1954 Trabzon doğumlu Ali Ağaoğlu, aylık ekonomi dergisi Forbes Türkiye'nin En Zenginler listesinde 2.7 milyar dolar servetiyle sekizinci sırada yer alıyor. Faaliyetleri ağırlıklı olarak inşaat sektöründe. Geçen yıla kadar enerji sektöründe de faaliyet gösteriyordu, ancak enerji santrallerini 240 milyon euroya Doğan Holding'e satarak sektörden çekildi.

Para dergisinin haberine göre Ağaoğlu şu sıralar yepyeni bir sektörün hazırlığını yapıyor.

Geçen yıl İstanbul'un en değerli arazilerinden birini Ağaoğlu ve yine İstanbul'da önemli konut projelerine imza atan DAP Yapı almıştı. İki konut firması güçlerini birleştirmişti. İki şirket Kartal'da 142 bin metrekare inşaat alanına sahip olan araziye otel, inşaat ve rezidans projesi yapacaklarını açıklamıştı.

Ali Ağaoğlu ve DAP Yapı'nın sahibi Ziya Yılmaz denize sıfır bu arazide şimdi marina da yapmaya karar vermiş. İki ortak, 5 milyon TL sermaye ile Kartal Marina İşletmeleri unvanıyla yeni bir şirket kurdu. Ticaret sicil kayıtlarına göre Kartal Marina'nın yüzde 51'i Ağaoğlu'na, yüzde 49'u Ziya Yılmaz'a ait görünüyor. Onay çıkar çıkmaz arazide inşaata başlanacakmış.

Ağaoğlu'ndan bahsetmişken bir kulisi daha sizinle paylaşalım. Tarihi ve doğal güzelliklerle öne çıkan Marmara'nın incisi İznik de Ağaoğlu'nun ilgi alanına girmiş. Duyduğumuza göre yatırımcı, İznik Darka bölgesinde arazi topluyormuş. Ağaoğlu şimdilik arazi operasyonunu sır gibi gizli tutuyor ve işlemleri aracılar vasıtasıyla gerçekleştiriyormuş. Ağaoğlu yeterli arazi büyüklüğüne ulaşınca lüks bir konut projesi açıklayacakmış.

İşte Ağaoğlu'nun gireceği yeni sektör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.