Isuzu, Şekerpınar'da ağır kamyon üretecek

Isuzu, Şekerpınar'da ağır kamyon üretecek

Pick-up modeli D-Max’ın Türkiye’de üretimine başlayan Anadolu Isuzu, hafif kamyon, kamyonet, otobüsün ardından şimdi de ağır kamyon üretecek. Şekerpınar,...

Pick-up modeli D-Max’ın Türkiye’de üretimine başlayan Anadolu Isuzu, hafif kamyon, kamyonet, otobüsün ardından şimdi de ağır kamyon üretecek. Şekerpınar, Japon Isuzu’nun Avrupa’daki ‘ticari üssü’ olacak.

ANADOLU Grubu, Japon Isuzu  Motors ve Itochu ortaklığında kurulan Anadolu Isuzu Otomotiv (AIOS) Şekerpınar’ı markanın Avrupa’daki ‘ticari üssü’ yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda pick-up Isuzu D-Max’ın üretimine başlayan Anadolu Isuzu hafif kamyon, kamyonet, otobüsün ardından şimdi de Isuzu marka ağır kamyonu üretecek. Bu yıl sonunda 16 tonu pazara sunacak şirket 2015’te 21 tonluk versiyonu üretip 2016’da toplam imalatını 10 binli rakamlara çıkaracak. Şekerpınar’da 18 milyon TL’lik yatırımla yeni Ar-Ge merkezini de kuracak firma 2014’de 7 bin araç üretip 900 adetini ihraç edecek.

F SERİSİ GELECEK

Türkiye’de  bu yıl yaklaşık 28 bin adet satış beklenen ağır kamyon pazarına Isuzu F serisinin girişiyle bu sınıfta halen üreten yerli marka Ford ve Mercedes’ten sonra 3’e çıkacak. AIOS Genel Müdürü Tuğrul Arıkan özellikle küçük otobüs grubu ihracatında AB ve Kuzey Afrika ülkelerinde iddialı olduklarını hatırlatarak pick up ve kamyonda da önümüzdeki dönemde devreye gireceklerini açıkladı. 2014’te ihalelerin azalması ile otobüs segmentinde yüzde 69’luk bir daralma yaşandığına dikkat çeken Arıkan, “Türkiye’ deki otobüs segmentini ağırlıklı olarak 12 metre ve üzeri otobüsler domine etmekte. 12 metre segmentine nisanda Citiport lansmanıyla adım attık. Önümüzdeki günlerde seri üretimine başlıyoruz” dedi.

Elektriklide tek finalist

KAZANANIN hükümet tarafından 100 milyon TL teşvikle ödüllendirileceği TÜBİTAK destekli elektrikli araç projesinde tek finale kalan firma oldukları  duyumunu aldıklarını söyleyen Arıkan, “TÜBİTAK bize haziran sonuna kadar projemizi birkaç noktada daha da geliştirme konusunda zaman verdi. Projeyi yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Projenin hayata geçirilme aşamasının da önemli olduğun vurgulayan Arıkan satış ve pazarlama için fizibilite raporları aşaması olacağını da bildirdi. Anadolu Isuzu yüzde 100 elektrik ile çalışan bir midibüs üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. ?

Yerli olunca hedefi arttı

BU yıl yaklaşık 14 bin adet satış öngörülen pick-up sınıfında Isuzu yüzde 20’nin üzerinde pay hedefliyor. Yerli olmanın avantajıyla bu yıl 3 bin D-Max pick up satmayı hedefleyen marka önümüzdeki aylarda otomatik versiyonu da Türkiye’de üretecek. D-Max 163 beygir güç üreten çift turbolu 2.5 litrelik dizel motora sahip. Aracın 4x4 versiyonu 3,5 ton çekme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.