ITF, Akdeniz'de Standart Altı Gemileri Hedefleyen Denetim Başlattı

ITF, Akdeniz'de Standart Altı Gemileri Hedefleyen Denetim Başlattı

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), mürettebatın refahı, güvenliği ve bakım konularına odaklanmayı artırmak amacıyla dört uluslararası sicile bağlı olarak faaliyet gösteren 1.000 kadar gemi üzerinde bir teftiş yağmuru başlatıyor.

Denetimler Akdeniz'de, önümüzdeki sekiz hafta boyunca Cook Adaları, Palau, Sierra Leone ve Togo bayrakları altında faaliyet gösteren gemiler için yapılacak.

ITF bunu , mürettebatı terk etme vakalarının sayısına, bu bayraklar altında faaliyet gösteren gemi sahiplerine karşı açtığı ödenmemiş ücret davalarına ilişkin verilere dayanarak seçti.

ITF'in son iki yıl içinde bu bayraklar altında gemilerden terk edilen 100'den fazla mürettebat vakasına baktığını ve mürettebata ödenmeyen milyonlarca dolarlık maaş talebinde bulunduğunu bildiriyorlar.

ITF Teftiş Kurulu Koordinatörü Steve Trowsdale, "Akdeniz'de standart altı gemicilik, denizcilerin ücretlerini ve çalışma koşullarını aşağı çekiyor, mürettebatın hayatını tehlikeye atıyor ve çevremizi riske atıyor. Birçoğu eski gemiler ve sahipleri tarafından bakım ve tutumu kötü bir şekilde ihmal ediliyor. Bu gemilerin çoğu tehlikelidir ve ticaret yapmamaları gerekir.” dedi.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.