IVECO Bus, 411 e-bus satışıyla tarihi rekora imza attı

IVECO Bus, 411 e-bus satışıyla tarihi rekora imza attı

Roma'nın toplu taşıma şirketi ATAC S.p.A.- yaptığı ihalede 411 adet E Bus siparişi verdi. Yapılan anlaşma ile İlk teslimatların 2024 yılı sonuna, kalan otobüslerin ise 2026 yılı ortasına kadar teslim edilmesi bekleniyor.

IVECO BUS, ATAC Roma'ya teslim edilecek 411 adet E-WAY ünitesi ile İtalya'da önemli bir sözleşmeyi daha kazandı. 411 adetlik elektrikli otobüs anlaşması ile Roma'nın toplu taşıma şirketi, ülkede faaliyet gösteren en büyük IVECO BUS elektrikli otobüs filosuna sahip olacak. 110 adetlik ilk parti e-otobüsün teslimatı 2024'ün son çeyreğinde başlayacak. Geri kalan sipariş ise Nisan 2026'ya kadar teslim edilecek.

IVECO BUS Avrupa Ticari Operasyonlar Başkanı Giorgio Zino yapılan anlaşma sonrasında şunları söyledi: "ATAC Roma'nın bu etkileyici siparişle bize güvenmesinden son derece gurur duyuyoruz. E-WAY otobüslerimiz, hem sürücülere hem yolculara konforlu ve emisyonsuz bir yolculuk sağlayacak. İtalya'daki bu yeni başarı, E-WAY çözümümüzün İtalyan toplu taşımacılığının karbondan arındırma beklentilerini mükemmel bir şekilde karşıladığını doğruluyor."

Hem 12 m hem de 18 m uzunluğundaki araçlar, 69,3 kWh'lik tek ünite kapasitesine sahip en son NMC pil teknolojisi ile donatılacak. Bu benzersiz enerji depolama paketi, Torino'daki yeni FPT Endüstriyel batarya fabrikasında (e-tesis) bir araya getiriliyor. Üreticinin en yeni ADAS cihazlarına sahip araçlar, GSR'ye (Genel Güvenlik Yönetmeliği) uygun olacak.

Sıfır emisyon, sorunsuz sürüş ve sessiz bir deneyim ile IVECO BUS'ın %100 elektrikli teknolojisi, ATAC Roma'yı daha çevreci ve daha verimli mobiliteye geçişinde mükemmel bir şekilde destekleyecek.

Busitalia, Autoguidovie Group, GTT Torino, ATM Milan tarafından verilen siparişlerin ardından, ATAC Roma ile imzalanan bu yeni sözleşme, IVECO BUS'ın İtalya'daki toplu taşıma için karbondan arındırma planının yolda olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Tam servis bakımı, IVECO’nun Lazio Bölgesi’ni kapsayan bayisi ve üreticinin Avrupa'daki en büyük resmi bayilerinden biri olan Romana Diesel tarafından gerçekleştirilecek. 350 kişiye istihdam sağlayan Romana Diesel, sözleşme süresi boyunca müşteri ve yolculara yönelik tam araç kullanılabilirliği sağlamak için atölyesinde ve yerinde servis desteği verecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.