IVECO BUS, sürdürülebilir mobilite çözümlerini BUSWORLD’te sergiliyor

IVECO BUS, sürdürülebilir mobilite çözümlerini BUSWORLD’te sergiliyor

Marka, şehir içi ve şehirlerarası otobüslerden turizm otobüslerine ve minibüslere kadar araçların yanı sıra uzman hizmetleri de içeren kişiye özel eksiksiz bir mobilite çözümü sunuyor.

IVECO BUS, dünya çapında faaliyet gösteren tam kapsamlı bir üreticidir. IVECO BUS, ticari stratejisinin bir parçası olarak, varlığını Avrupa dışındaki bölgelere ve özellikle Asya'ya genişletiyor ve sıfır emisyonlu olanlar da dahil olmak üzere tüm araç tekliflerini ve servis hizmeti tekliflerini sergiliyor.

IVECO BUS'ın ürün yelpazesi, markanın her türlü görev için verimli, güvenilir ve sürdürülebilir mobilite çözümleri sunma kapasitesinin yanı sıra işletme maliyetlerine saygı gösterirken yaygın bir servis ağını mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Sürdürülebilir mobilitenin benimsenmesini hızlandırmak için IVECO BUS şimdi Enerji Mobilite Çözümleri aracılığıyla donanım, yazılım, inşaat işleri ve danışmanlık hizmetleri açısından eksiksiz bir çözüm seti sunuyor.

Salon 3'teki 442 m²'lik A07 numaralı stantta markanın üç önemli mobilite çözümü sergileniyor:

  • CROSSWAY: Kısa mesafeli ve orta mesafeli yolcu taşımacılığı için yenilenebilir yakıtla uyumlu şehirlerarası otobüs.
  • EVADYS: Bölgesel ve ulusal rota hizmetleri, havaalanı transferleri, organize seyahat turları ve geziler için tasarlanmış, yenilenebilir yakıtla uyumlu mükemmel bir iş ortağı.
  • E-WAY 12-m: tam elektrikli şehir içi otobüs. En iyi konforla eşleşen en yüksek performans için geniş menzil ve optimize edilmiş yolcu kapasitesi.

Ürünlere ek olarak, IVECO BUS standı elektro mobilite teknolojisine ve hizmet ekosistemine adanmış köşelere de ev sahipliği yapıyor:

IVECO BUS Türkiye'deki varlığını artırıyor

IVECO BUS hem komple araç hem de minibüs şasisi sağlayabilen bir marka olarak konumunu güçlendirmek için verimli ortaklıklar ve iş birlikleri sayesinde Türkiye pazarındaki hedeflerine ulaşıyor.

Marka, Balıkesir'e ve Muğla'ya sırasıyla 10 adet CROSSWAY teslimatı gerçekleştirmiş olup, markanın bölgedeki bayisi FSM Demirbaş Otomotiv'in desteği ile müşterilerine yakınlığı büyük önem taşımaktadır.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 2.000 Daily şasi, yerel pazar beklentilerini tam olarak karşılayan minibüsler sunmak için uzman ve kalifiye üstyapı imalatçıları ortakları tarafından işlenmektedir.

Buna ek olarak, 2020 yılında Türkiye'de imzalanan bir endüstriyel anlaşma sayesinde IVECO BUS, CROSSWAY serisini yerel olarak üretmek ve sürekli büyümeyi desteklemek için üretim kapasitesini genişletti.

CROSSWAY, Avrupa'da pazar lideri. En iyi deneyim

65.000 adetten fazla rekor üretim ile CROSSWAY serisi, segmentinde tartışmasız pazar lideridir. CROSSWAY kısa bir süre önce Türkiye pazarına girdi.

CROSSWAY, müşteriler için verimli ve güvenilir bir nakliye çözümünü temsil ederek toplam sahip olma maliyetinde ve yakıt tüketiminde önemli bir azalma sağlar. Çok çeşitli iklim koşullarına uyum sağladığı için CROSSWAY, dünyanın her yerindeki müşteriler tarafından takdir edilmektedir.

10, 12 veya 13 m uzunluğunda olan XTL uyumlu CROSSWAY modelleri, Euro VI-e Tector 7 veya Cursor 9 motor ve mükemmel sürüş konforu, yakıt verimliliği açısından optimize edilmiş performans için ZF ve VOITH şanzımanlar arasında seçim yapma imkânı sunar.

iveco-ahmet-ors2.jpg

IVECO BUS Global Projeler Ticari Direktörü Ahmet Örs,Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne armağan ettikleri otobüs önünde objektifimize poz verdi.

Sürücü mahalli, ergonomik ve otomotiv tarzı bir direksiyon simidine sahiptir. Kontroller sürücünün parmaklarının ucuna yerleştirilmiştir, böylece direksiyon simidini bırakmadan tüm ana işlevleri kontrol edebilirler. Sürücünün konforuna katkıda bulunan, birden fazla saklama alanına, şarj fişlerine, çift USB bağlantı noktalarına ve bardak ve şişe tutuculara sahip tamamen özelleştirilebilir gösterge panelidir. 7 inç tam renkli ekran paneli, Sürüş Tarzı Değerlendirmesi, hız sabitleyici için ayarlanan hız ve çok daha fazlası gibi çeşitli sürüş ve araç bilgilerini gösterir.

Aracın pasif güvenliği, TÜV Sud tarafından onaylanan ECE R29.03 yönetmeliğine uygun ön çarpışma azaltma sistemi ile güçlendirilmiştir.

Şehirlerarası görevlerden gezi görevlerine ve okul taşımacılığına kadar ideal olan CROSSWAY serisi, biyometan ve hibrit de dahil olmak üzere çeşitli uzunluklar ve enerjiler sayesinde çok yönlülüğünü gösterir.

EVADYS, çoklu görev ve çok yönlü uygulamalar için mükemmel

EVADYS, servis otobüsünden gezi veya tarifeli hat otobüsüne kadar her türlü görevi yerine getirmek için tasarlanmış çok amaçlı araçtır. Sürücü ve yolcular için en üst düzeyde konfor ve maksimum güvenlik ile birlikte maksimum performans sağlayan kombine gezi/turistik otobüslerin lüks segmentine hitap eder.

EVADYS,yakıt ekonomisi ile bilinen ve çevresel performansı yenilenebilir yakıtlar kullanılarak daha da iyileştirilebilen 400 HP Cursor 9 motorla donatılmıştır.

EVADYS, CROSSWAY için özetlenen tüm adım E yeniliklerinden yararlanır. Uzunluklar (12 ve 12,96 m), dişli kutuları (ZF Ecolife 2-VOITH Diwa NXT), kapı yerleşimleri (üç tip) açısından müşterilerin kendi özel gereksinimlerine tam olarak uyacak şekilde belirleyebilecekleri olağanüstü birçok yönlülük üzerine inşa edilmiştir. Birden fazla koltuk düzeni mümkündür, örneğin bir tarafta 63 koltuk kapasitesi, diğer tarafta 3GBK Alman standardı.

EVADYS, bagaj yüklemesi için daha yüksek giriş yüksekliği ile 12 m3'e kadar segmentinde en geniş bagaj alanını sunar.

Birçok bileşeni ve kokpiti CROSSWAY serisi ile benzerdir.

En zorlu görevleri karşılamak için tasarlanmış tam elektrikli şehir içi otobüsler

Elektromobilite IVECO BUS'ın DNA'sında var. 20 yılı aşkın deneyimiyle troleybüs, hibrit otobüs ve elektrikli otobüs nesillerinin önünü açıyor. IVECO BUS, 2015 yılında son derece güvenilir ve verimli olduğu kanıtlanmış E-WAY akülü elektrikli ürün yelpazesini piyasaya sürerek tam elektrikli yolculuğuna başladı. Şu anda bir düzineden fazla Avrupa ülkesinde 1.500'e kadar ünite hizmet vermektedir. IVECO BUS elektro mobilite çözümleri, stantta 12 metre uzunluğundaki bir E-WAY modeli ile temsil ediliyor.

E-WAY portföyü, dört uzunlukta (9,5 m, 10,7 m, 12 m ve 18 m) mevcut modelleri ve üç şarj modunu içerir: Depoda şarj artık körüklü versiyonlarda ve 12 m uzunluğundaki versiyonlarda aşağıdan yukarıya pantograf aracılığıyla fırsat şarjı da mevcuttur. Yolcu kapasitesi ile mevcut araç içi enerji arasında en iyi dengeyi sunarlar. Buna ek olarak, E-WAY'in 12 veya 18 metre uzunluğundaki modelleri, LINIUM adı verilen bir Bus Rapid Transit sistemi (BRT versiyonu) olarak da mevcuttur.

Orta, Doğu ve Güney Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya'daki hedeflenen pazarların farklı gereksinimlerini de karşılamak için IVECO BUS geçen yıl elektro mobilite teklifini yeni bir akülü elektrikli şehir içi otobüsü ile genişletti: STREETWAY ELEC. En yaygın Avrupa ürün ve güvenlik standartlarına uygun olan bu 12 metre uzunluğundaki elektrikli şehir içi otobüs, depoda gece şarj edilerek tüm gün kullanım için tasarlanmıştır. 90'dan fazla yolcu ağırlayabilir.

Enerji depolama için en yeni nesil yüksek enerji yoğunluklu pil

IVECO BUS elektro mobilite teklifinin tamamı, yani E-WAY serisi ve STREETWAY ELEC modeli, FPT Industrial tarafından bir araya getirilen 69kWh NMC batarya paketinden yararlanıyor. Sınıfının en iyisi enerji yoğunluğu ve şarj kapasitesine sahip bu son nesil modüler batarya konsepti, otobüs uygulamaları için mükemmel bir biçimde şekillendirilmiştir. Modüler enerji depolama mimarisi, beklenen menzil ve şarj stratejisine dayalı olarak yolcu kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için tavan ve arka arasında çeşitli batarya paketi yerleşimi kombinasyonları sunar.

IVECO BUS için ulaşım ekosisteminin gelişimi, aracın kendisi kadar önemlidir

IVECO BUS, elektrikli filoların (Enerji Mobilite Çözümleri) kurulumu için danışmanlıktan dijital araçlara (IVECO ON) ve geniş bayi ağı aracılığıyla satış sonrası en iyi ve hızlı desteğe kadar eksiksiz bir hizmet paketi sunan anahtar teslim bir e-mobilite çözüm sağlayıcısıdır.

Enerji Mobilite Çözümleri, müşterileri e-mobilite yolculuklarında destekler, operasyon için en iyi enerji çözümü konusunda tavsiyelerde bulunur ve karmaşık altyapı projelerini koordine eder. Sıfır emisyonlu otobüslerin yanı sıra, simülasyondan otobüse kadar uzanan, akü tipi ve teknolojisini, ilgili şarj çözümlerini, finansal hizmetleri ve telematiği içeren eksiksiz bir ekosistemdir. Bu iş modeli yaklaşımı, çözümleri müşterinin uygulamasına uyacak şekilde esnek olmayı ve Toplam Sahip Olma Maliyetinde en iyi dengeyi sunmayı sağlar.

IVECO BUS, Asya bölgesinde 40'tan fazla servis noktasının yanı sıra özel bir Otobüs Kontrol Odası ve dijital araçlar da dahil olmak üzere geniş bir küresel ağ üzerinden müşterilerine otobüslerinin kullanımında yardımcı oluyor. IVECO ON bağlantılı servisleri, müşterilerin araç aktivitelerini izlemelerine ve bakım hizmetinde proaktif destek sağlamalarına yardımcı olarak planlanmamış duruşları önler. Çok markalı park da dahil olmak üzere filo yönetim portalı aracılığıyla sunulan bu gerçek zamanlı premium hizmetler, müşterilere otobüs filolarının çalışma süresini artırmaları ve yolcularına sundukları hizmeti iyileştirmeleri için benzersiz bir fırsat sunar. IVECO ON servisleri, Busworld Europe tarafından ilk kez düzenlenen Busworld Dijital Ödülleri'nde Dijital Operasyonel Mükemmellik kategorisinin kazananı oldu. Ödül, ticari basından, meslek birliklerinden, otobüs operatörlerinden ve dijital mühendislik uzmanları gibi diğer profesyonellerden oluşan bir jüri tarafından verildi.

Stanttaki araçlar:

BUSWORLD'de sergilenen CROSSWAY, 12 metre uzunluğunda, Tector 7 EURO VI-e 320 hp (235 kW) motor ve ZF şanzıman ile donatılmıştır. İçeride, düzen 53 koltuk, 2 yatırılabilir koltuk, klima, 5,1 m3 bagaj + 3m3 baş üstü bölmesi içerir.

Standdaki EVADYS, 12,1metre uzunluğundadır ve Cursor 9 EURO VI-e 400 hp (294 kW) motorla donatılmıştır. Tam klima, yolcular için USB fişleri; 2 buzdolabı, 8,6 m3 bagaj alanı ve 1,6 m3 baş üstü bagaj alanı sunan 53 yolcuyu oturarak ağırlayabilir.

Sergilenen E-WAY, Combo CCS 2 ayrı şarj soketi kullanan 12 metrelik bir gece şarj versiyonudur. 140 kW'lık bir elektrikli çekiş motoru ve yüksek enerjili lityum-iyon NMC bataryalar (378 kWh) ile donatılmıştır. 3 kapı ve manuel bir rampa ile erişilebilen bu araçta konfor ve refah sunulmaktadır: ilave üçgen pencereler, tam klima, 24 oturan ve 49 ayakta yolcu ve tekerlekli sandalye alanı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.