IVECO’dan filosunu düşük emisyonlu kamyonlara dönüştürecek EDEKA’ya destek

IVECO’dan filosunu düşük emisyonlu kamyonlara dönüştürecek EDEKA’ya destek

IVECO, 700 araçlık filosunu düşük emisyonlu kamyonlara dönüştürmede Alman süpermarket zinciri EDEKA'yı destekleyecek

Iveco Group'un (MI: IVG) ticari araç markası ve alternatif yakıtlarla çalışan ticari araçlarda öncü olan IVECO, Almanya'nın önde gelen gıda perakendecilerinden biri olan EDEKA Minden-Hannover'ı dönüşüm sürecinde destekleyecek.

700 araçlık şirket filosunun tamamı 2025 yılına kadar dizelden Biyo-Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tahrikine geçecek. Dönüşümü tamamlamaya yönelik ikinci bir adımda, EDEKA kısa süre önce 125 adet IVECO S-Way LNG kamyon siparişi verdi ve bunları sipariş edilen 150 kamyona ekledi.

Iveco Group'un aktarma organı markası FPT Industrial'ın Cursor 13 NG motoruna sahip IVECO S-Way LNG kamyonları, daha sürdürülebilir yük taşımacılığına geçiş yaparken uygun alternatiflerdir. Filosunu bu araçlara dönüştüren EDEKA, yerine geçtiği dizel kamyonlara göre CO2 emisyonlarını %95'e varan oranlarda azaltacak. Araçlar ayrıca doğal gaz motorunun düşük gürültü avantajına sahip ve bu nedenle çevreci ve trafiğe kapalı bölgeler ile mağazalara gece teslimatları için mükemmel bir araç konumunda bulunuyor.

275 yeni kamyon, EDEKA'nın Lauenau, Almanya'daki lojistik merkezinde bulunan Bio-LNG dolum istasyonundan yararlanan EDEKA yeşil filosunda halihazırda faaliyet gösteren başka bir 80 LNG ile çalışan IVECO kamyonla birleştirilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.