Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak'ta açılıyor

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak'ta açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 22 Ocak Pazar günü açılacağını açıkladı.

2020 yılında İstanbul Havalimanı metrosunun Nisan 2021’de açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nisan 2022’de ise “Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasındaki bölümü 4 ay içerisinde, Gayrettepe-Kağıthane bölümünü de yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz” demişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün konuyla ilgili olarak “Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattımızı, 22 Ocak 2023 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz.” dedi.

Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılacağı tarihi açıkladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

*Dünyanın en teknojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 km'lik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz.

*Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir.

*Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz.

Bakan Karaismailoğlu, “Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattımızı, 9 gün sonra 22 Ocak 2023 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz. Başta İstanbulluların olmak üzere ve dünyanın hizmetine sunuyoruz. İstanbul ile dev bir eseri ve muhteşem bir hizmeti daha buluşturmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.