Karsan’ın yeni ticarisinden ilk kareler

Karsan’ın yeni ticarisinden ilk kareler

Bursa’da Karsan tarafından bu yılın sonlarında Hyundai Motor Company için üretimine başlanacak yeni modelin çizimleri ortaya çıktı. Bir süredir kamuflajlı...

Bursa’da Karsan tarafından bu yılın sonlarında Hyundai Motor Company için üretimine başlanacak yeni modelin çizimleri ortaya çıktı.

Bir süredir kamuflajlı test fotoğrafları internette dolaşan yeni H350, Avrupa için sadece Karsan tarafından üretilecek ve bu ayın sonuna doğru Hannover’deki ticari araç fuarında tanıtımı yapılacak. Yeni H350, ekim ayı başındaki Paris Otomobil Fuarı’nda da sergilenecek.

Hyundai Avrupa Başkan Yardımcısı Allan Rushforth, 3.5 tonluk sınıfta yer alan H350’nin, kendileri için farklı bir anlam ifade ettiğini, böylece markanın Avrupa’da farklı segmentlerde de temsil edileceğini belirtti. Rushforth, “Avrupa pazarları için Türkiye’de tasarlanıp üretilecek ve 2016’da satışa sunulacak” derken, aracın tek uzunlukta ve üç farklı versiyonda olacağını da vurguladı. Hyundai H350, “Cargo Van”, “Şasi” kamyonet ve “Minibüs” tiplerinde olacak.

‘Al ya da öde’

Güney Koreli Hyundai Motor Company için daha önce kamyon üretimi yapan, H350 için de 2012’de anlaşmaya varan Karsan, montaj hatlarının kurulumunu geçtiğimiz aylarda büyük ölçüde tamamladı.

260 milyon dolara malolacağı açıklanan yatırımın 60 milyon dolarlık bölümünü Karsan karşılıyor. Karsan, HMC ile anlaşma uyarınca 7 yılda yaklaşık 210 bin adetlik üretim planlıyor. Gerektiğinde üretim adetlerinin bunun üzerine de çıkabileceği, tersi durumda da “al ya da öde” prensibinin devreye gireceği bildiriliyor.

Karsan CEO’su Murat Selek, yeni Hyundai ticari aracı sayesinde gelirleri ve üretim adetlerinin 2015’ten itibaren hızlı artış kaydedeceğini, bu projeyle birlikte Karsan’ın da büyüyeceğini anlatmıştı. 2013’te 275 milyon euro olan cirolarını, 2015 yılından itibaren yılda 550 milyon euro’ya çıkarabileceklerini ifade eden Selek, Hyundai projesinde, 2015’ten itibaren yılda 15 bin adetle başlayıp, yıllar içinde 50 bin adede kadar yükselebileceklerini söylemişti.

Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.