Kazakistan, 3 bin transit geçiş belgesi daha verecek

Kazakistan, 3 bin transit geçiş belgesi daha verecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşen Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceklerini söyledi.

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  iki ülke arasındak, köklü geçmişe ve kardeşlik ilişkisine dikkat çekti. 
Türkiye’nin Orta Asya ülkelerine yönelik taşımalarda Kazakistan’ın ana transit güzergâh olma pozisyonunun devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, Görüşmeler çerçevesinde 2020 yılı içerisinde Kazakistan tarafından sağlanan 12 bin adet ilave transit geçiş belgesi için teşekkür etti.  Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması ve bu sorunun tekrar yaşanmaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. 

DETAYLAR GÖRÜŞÜLECEK

İlave transit geçişler için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Bakanı Beibut Atamkulov ise Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceklerini açıkladı. Türkiye-Kazakistan kardeşliğinin daha da ileri seviyeye taşıması temennisinde bulunan Atamkulov, teknik heyetlerin kısa bir süre içerisinde bir araya gelip detayları görüşmesi önerisinde bulunduğunu söyledi. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.