Konya'da denizcilik kursu

Konya'da denizcilik kursu

Konya'da, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi ve Arkeoloji Topluluğunca düzenlenen amatör denizcilik belgesi...

Konya'da, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi ve Arkeoloji Topluluğunca düzenlenen amatör denizcilik belgesi kursuna katılanlar, açılan sınavda başarılı olmaları durumunda Denizcilik Müsteşarlığınca onaylanan uluslararası amatör denizci belgesi alabiliyor.

Kurs ile ilgili organizasyonu yürüten Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Erdoğan Aslan, iç sulardaki araştırmalarda kullandıkları üniversiteye ait 7 metrelik bir teknelerinin bulunduğunu söyledi.

Bu teknenin kullanılabilmesi için belge gerektiğini ifade eden Aslan, belge sahibinin az olması nedeniyle Konya'da amatör denizcilik kursu açmaya karar verdiklerini bildirdi.

İlk kursun 2007 Haziran ayında açıldığını ve 50 kişinin katıldığını belirten Aslan, şunları kaydetti:

''Denizcilik Müsteşarlığının yetki verdiği Amatör Denizcilik Federasyonu tarafından açılan sınavda 35 kişi belge aldı. Konya'da denizcilik kursunu duyanlar ilk etapta şaşırdı ancak ikinci kursu da düzenledik. İkinci kursa 30 kişi katıldı. Öğrenciler için 150 YTL, siviller için 200 YTL olan bu kurs da tamamlandı. 9 Ocakta sınav yapılacak ve başarılı olanlara belgeleri verilecek. Kursta teorik denizcilik eğitimi veriliyor. Belgeleri alanlara Beyşehir Gölü'nde uygulamalı eğitim verilecek.''

Verdikleri belgelerin Denizcilik Müsteşarlığınca onaylı olduğunu dile getiren Aslan, belgeler ile 24 metreye kadar yelkenli ve motorlu özel teknelerin sevk ve idaresinin yapılabildiğini söyledi.

Öğretim üyeleri tarafından derslerin verildiği kursa talep olduğunu belirten Aslan, 25 kişiye ulaşmaları durumunda üçüncü kursu düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.