KPMG Türkiye ve Zer'den stratejik tedarik zinciri işbirliği

KPMG Türkiye ve Zer'den stratejik tedarik zinciri işbirliği

Anlaşmayla, iki şirketin oluşturacağı ortak güç ile satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin şekillendirilmesi ve Zer'in sunduğu dijital platformların kullanımının yaygınlaştırılarak, etkin maliyet ve operasyon yönetiminde değer yaratılması hedefleniyor

KPMG Türkiye ve Koç Topluluğu şirketlerinden Zer; strateji, iyi uygulama ve dijital dönüşümü bir araya getiren bir iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği ile şirketlerin satın alma ve tedarik zinciri yönetimlerinde değişen iş koşullarına uyum sağlamalarını kolaylaştıracak çözümler sunulacak.
KPMG Türkiye ve Zer'in mevcut ve potansiyel müşterilerinin tedarik zinciri ve satın alma süreçlerinin yeniden şekillendirilmesi için birlikte çalışacağı anlaşma ile, Zer'in de öncülüğünü yaptığı satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin dijital platformlar üzerinden yürütülmesi, online ihale, online sipariş yönetimi gibi maliyet tasarrufu, şeffaflık ve hız sağlayan yöntemlerle daha fazla şirketin tanıştırılmasını hedefleniyor.
Yaptıkları iş birliği hakkında değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye Strateji, Operasyonlar ve Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Şirket Ortağı Serkan Ercin şunları söyledi: “Ekonomiler küresel ölçekte enflasyonist baskılarla boğuşmaya devam ederken hemen hemen her sektörde en büyük risklerden biri olarak görülen tedarik zinciri sorunları da malzeme ve materyal maliyetlerinde artışa neden oluyor. Tedarik zincirlerinde daha önce hiç görülmemiş kesintiler yaşadığımız bu dönemde ekonominin tüm alanlarında olduğu gibi şirketlerin satın alım faaliyetlerinde de yeni şartlara kendilerini hızla adapte etmesi büyük önem taşıyor. Negatif etkileri ortadan kaldırmak adına şirketler, dijital dönüşme her zamankinden daha fazla öncelik vererek ve bu alanda bilinçli yatırımlar yaparak tedarik zincirinde yaşanan sorunları bertaraf edebilir, bu şekilde hem tüketici talebine karşılık verebilir hem de üretim yetkinliklerini artırabilir. KPMG olarak dijital dönüşüm konusunda sektör bağımsız tüm müşterilerimizin güvenilir iş ortağıyız. Bu alandaki bilgi birikimimiz ve çözümlerimizle kurumsal strateji seviyesinden başlayarak kurumların inovasyon stratejilerini ve dijital stratejilerini ele alıp öncelikli bir yol haritası çıkarılmalarına destek oluyoruz. Zer ile yaptığımız bu iş birliği ile de birlikte dijital dönüşümün gücünü arkamıza alarak kurumsal şirketlerin ve sektörel organizasyonların yüksek performanslı tedarik organizasyonları kurmasına ve yönetmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz.”
İş birliği anlaşmasına imza atan Zer Satış ve Promena Hizmetleri Direktörü Orçun Güven, anlaşmanın alanlarında lider iki şirketin muhtelif kabiliyetlerini bir araya getirdiğini belirterek, “Zer olarak KPMG Türkiye ile müşterilerimizin tedarik zinciri ve satın alma süreçlerini, dijital platformlarımızın gücü ile daha sürdürülebilir bir yapıya dönüştürecek önemli bir iş birliğine imza attık. Zer'in kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimindeki 20 yıllık uzmanlığı, satın alma süreçlerini yönettiği farklı sektörlere hakimiyeti ve başta Promena ve ZerOnline olmak üzere, müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren dijital platformları ile KPMG Türkiye'nin danışmanlık ve analiz gücü, mevcut ve potansiyel müşterilerimizin süreçlerini yeniden inşa etmelerine ve belirsiz iş koşullarına karşı önlerini açmalarına katkı sağlayacak. Zer olarak 1 milyar doları aşan satın alma ve tedarik hacmimiz, 130'dan fazla kategoride geliştirdiğimiz sektör uzmanlığımız ile Türkiye'de tedarikçi ve müşteriyi birbirine bağlayan en geniş, güvenilir ve güçlü ekosisteme sahibiz. Türkiye'nin lider şirketlerine daha dayanıklı ve daha esnek yapıda iş yapmalarına katkı sunacak şekilde hizmet veriyoruz. KPMG Türkiye ile olan iş birliğimizle faydalı iş modelimizi daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.