Lojipay, lojistikte ticari güveni tesis etmek için yola çıktı

Lojipay, lojistikte ticari güveni tesis etmek için yola çıktı

Son yıllarda, lojistik alanında güvenilir finans çözümlerine olan ihtiyacın artmasıyla birlikte pazara giriş yapan firma, sektördeki önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

LojiPay, Lojistik Sektöründeki finansal süreçleri iyileştirmek amacıyla faaliyetlerine başladı. Son yıllarda, lojistik alanında güvenilir finans çözümlerine olan ihtiyacın artmasıyla birlikte pazara giriş yapan firma, sektördeki önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Şirketin mobil uygulaması da geçem ay itibariyle hizmet vermeye başladı. LojiPay’in mobil uygulaması yük sahipleri ile taşımacılar arasında güvenilir bir ticaret ortamı oluşturarak, finansal işlemlerin daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Ana Hedef : “Yük sahibi ile taşımacı arasındaki ticari güveni tesis etmek”

LojiPay’in Lojistik Sektöründeki finansal süreçlerdeki sürtünmeyi azaltma amacı ile kurulmuş bir fintek girişi olduğunu belirten LojiPay Genel Müdürü Ayhan Akkoç, ana hedeflerinin yük sahibi ile taşımacı arasındaki ticari güveni tesis etmek olduğunu belirterek “Taraflar birbirlerini hiç tanımasa da LojiPay sayesinde aralarında güvenle lojistik hizmet ticaretini yapabilirler. Geleneksel bankacılık hizmetlerine, lisanslı ödeme kuruluşları aracılığı ile alternatif bir çözüm sunuyoruz. Bir fintech girişimi olarak verdiğimiz hizmet lojistik firmalarına zaman, maliyet ve işgücü açısından önemli avantajlar sağlıyor. Firmamız, lisanslı ödeme kuruluşlarına altyapı hizmeti sağlayarak iki tarafı buluşturuyor. Bu sayede taşımacılık sektöründe finansal işlemler daha sorunsuz ve şeffaf bir şekilde yürütülebiliyor. Yük sahibi ve taşımacı arasındaki güvenli bir koridor inşa ederek, nakliye süreçlerini daha esnek ve daha yönetilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Lojistik Sektörü’nde İş Verimliliği Artıyor

LojiPay’in lisanslı ödeme kuruluşu olarak Papara ile çalıştığını ve orkestrasyon çözüm ortağının da PayWall olduğunu söyleyen Akkoç, “Her iki firmanın da çevikliği LojiPay’e değer katmaktadır. Lojistik dikeyinde B2B ihtiyaçlarını çok iyi bilen ve sahaya dokunan bir fintek girişimi olan şirketimiz, KOBİ’nin satış ve tahsilat döngüsü ile nakliyecinin yakıt, tamir, yemek için nakit ihtiyacının sektörde oluşturduğu açığa aktif bir çözüm üretiyor. Lojistik Sektöründeki tecrübemiz ve lisanslı ödeme kuruluşlarının çevikliğinin birleşmesi ile sektörde yeniliklerin öncüsü olacağız” dedi.

Kullanıcı Dostu Mobil Uygulama

Akkoç, LojiPay mobil uygulaması ile navlun ödemesinin nasıl yapılabildiği hakkında ise, “Taşımacı, yük sahibinden yükü alırken işlem talebinde bulunur. Mobil uygulama üzerinden talep, yük sahibine e-posta, sms ve mesajlaşma platformlarından iletir. Yük sahibi, navlun işlemini kredi kartı ile yapar ve bu işlem taşımacı tarafından mobil uygulamada görünür hale gelir. Böylece taşımacı hem yükünü almıştır, hem de hizmet bedelini güvence altındadır. Yük teslim edildikten sonra kamyoncunun teslim evraklarını mobil uygula üzerinden sisteme yüklemesi ile hizmet bedeli, taşımacıya yani kamyoncuya transfer edilir. Eğer hizmette bir kusur var ise transfer gerçekleşmez. Bu durum uygulama üzerinden yük sahibine bildirilir.

Girişimimiz sayesinde yük sahibi, her kamyoncu- taşımacı ile güvenli bir şekilde çalışma imkanına sahip olur. Öncelikle yük sahibi (KOBİ) navlun ödemesini kredi kartı ile vadeli ve taksitli yapabilirken, taşımacı da yük teslimini takiben ödemesini peşin alır. Taşımacı, yük sahibini tanımasa da hizmet bedelini alacağından emindir. Çünkü yükü alırken hizmet bedelini de emanet hesabında blokeli görür. Yük sahibi ise yükü teslim edilmeden hizmet bedelinin taşımacıya geçmeyeceğini bilir. Çünkü LojiPay arada güveni tesis eder, yani bir nevi escrow (emanet) yapar” dedi.

Çevre ve Kullanıcı Dostu Uygulama

LojiPay’in tüm lojistik süreçlerini ve hareketlerini izlediğini sözlerine ekleyen Akkoç, “Çevre ve kullanıcı dostu mobil uygulama sayesinde, dijital ayak izlerini sistematik bir şekilde operasyonel ve muhasebesel süreçlere dönüştürebiliyoruz. Dijital imzalar ile iş akışını güvence altına alıyoruz, karbon ayak izini hesaplayabiliyoruz. İzlemediğinizi yönetemezsiniz” dedi.

Global Bir Marka Olma Hedefi

LojiPay’ın, kurulduğu günden bu yana, sadece yerel pazara odaklanmakla kalmayıp, global bir marka olma vizyonunu da benimsediğini söyleyen Akkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnovatif çözümlerle lojistik hizmetlerimizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılı itibarıyla ise global ortaklıklar kurarak, Lojistik Sektörünün geleceğine yön vermek hedefindeyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda, teknolojik yatırımlarımızı artırarak, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularına odaklanmayı sürdüreceğiz.”

KAYNAK: MAXIHABER.NET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.