Lojistiğin İK gündemi, Secretcv.com ile masaya yatırıldı

Lojistiğin İK gündemi, Secretcv.com ile masaya yatırıldı

Secretcv.com, her ay düzenlediği yuvarlak masa toplantılarıyla farklı sektörlerden İK profesyonellerini bir araya getirmeye devam ediyor. 24 Şubat’ta gerçekleştirilen...

Secretcv.com, her ay düzenlediği yuvarlak masa toplantılarıyla farklı sektörlerden İK profesyonellerini bir araya getirmeye devam ediyor. 24 Şubat’ta gerçekleştirilen 2014’ün ikinci toplantısı lojistik sektörünün önde gelen isimlerini buluşturdu. Toplantıda turnover oranlarındaki artış ve nitelikli eleman bulmadaki zorluklar gibi konular masaya yatırıldı; çözüm önerileri dile getirildi. İK yöneticileri mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışanlara yönelik farklı İK stratejileri geliştirilmesi gerektiği konusunda uzlaştı.

Secretcv.com 2014 yılı Yuvarlak Masa Toplantıları’nın ikincisini 24 Şubat günü, Maslak Qubbe’de gerçekleştirdi. Her ay farklı bir sektöre yönelik olarak düzenlenen toplantının bu ayki konusu ise ‘Lojistiğin İK Gündemi’ idi. Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin’in moderatörlüğündeki sohbete sektörün önde gelen firmalarından İK yöneticileri katıldı. Katılımcılar sektördeki sorun ve potansiyelleri masaya yatırarak, alternatif çözüm önerileri üzerinde durdu. Lojistik sektöründe doğru elemanı bulmada yaşanan sıkıntılar ve turnover artışının getirdiği sorunlar, bu sorunların İK süreçlerine yansımaları, mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışanların şirketlerden beklentileri ve buna yönelik stratejiler ile adayların işe alım süreçlerinde sık yaptığı hatalar öne çıkan konu başlıklarıydı.

TNT Express, Sertrans, CMS Lojiktik gibi sektörün önemli oyuncularının katıldığı Yuvarlak Masa Toplantısı’nda İK yöneticileri görüşlerini paylaştılar.

Mavi yakalı yüksek ücret, beyaz yakalı daha üst pozisyon bekliyor

İK’cılar sektörde mavi yakalı ve beyaz yakalı çalışanların farklı beklentilere sahip olduğunu dile getirdiler. Mavi yakalı çalışanların ücret konusunda beklentilerinin yüksek olduğu, yan haklar, mesai saatlerinin düzenli olmaması, esnek mesai saatlerinde alınacak ücretteki belirsizlikler ve işin doğası gereği stresi tetiklemesi de eleman kaybına neden olan temel sebepler olarak gösterildi. Beyaz yakalıların ise beklentilerinin çoğunlukla huzurlu bir iş ortamı ve itibarlı bir pozisyon sahibi olmak üzerine yoğunlaştığı ortaya konuldu. Beyaz yakalıların farklı kariyer beklentileri ve daha yüksek ünvanlı iş imkanlarını değerlendirmek istemelerinin, ayrılış kararında rol oynadığı belirtildi.

Doğru CV doldurma işe alımda hız ve verimlilik sağlıyor

Mavi yakalı personel için Secretcv.com ilanları, referans ve meslek örgütleri gibi mecralara yönelen İK’cılar, beyaz yakalı elemanlar içinse Secretcv.com’u tercih ediyorlar. Mavi yakalı personelin CV hazırlama konusunda oldukça tecrübesiz olduğunu, bunun işe alım süreçlerinde hız ve verimlilik kaybına neden olduğunu söyleyen katılımcılar, Secretcv.com’un standart CV formatının bu konuda bir çözüm alternatifi olabileceğini belirttiler.

Eğitim ve nitelikli eleman sorunu lojistik için de geçerli

Yuvarlak Masa Toplantısı’nda vurgulanan bir diğer nokta ise, sektördeki nitelikli eleman sorunuydu. Katılımcılar, lojistik sektörüne yönelik yalnızca meslek yüksekokulu seviyesinde eğitim verildiğini, bunun da yeterli nitelikte eleman yetiştirmek için gerekli standartları sağlamadığını belirttiler. Lojistik eğitimi veren okullarda yabancı dil eğitiminin olmamasının büyük sorun yarattığını vurguladılar.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.