Lojistik firmaları SIL BARCELONA Fuarı’na çıkarma yapacak

Lojistik firmaları SIL BARCELONA Fuarı’na çıkarma yapacak

Türk lojistik sektörü 7-9 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Güney Avrupa ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük fuarı SIL BARCELONA’ya ExpoHIS organizasyonu ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünde milli katılım sağlayacak.

İspanya ve Güney Avrupa'nın önde gelen ve tüm lojistik sektörlerinin temsil edildiği SIL BARCELONA Fuarı, 7-9 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl 25. yaşını kutlayacak olan ve sektörün uluslararası referans noktası olarak kabul edilen, tüm tedarik zincirini bir araya getiren tek fuar unvanına sahip SIL BARCELONA’ya bu yıl. 80 aşkın ülkeden 700’e yakın firmanın katılması bekleniyor. Fuara bu yıl ExpoHIS organizasyonu ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünde 10 Türk firması milli katılım sağlayacak. Katılımcı firmalara özellikle Güney Avrupa ve yakın bölgede yeni iş fırsatları yaratacak fuarda, lojistik sektörünün en yenilikçi ve inovatif Start-Upları yeni hizmet ve projelerini Start-Up İnovasyon Merkezi’nde sergileme şansı yakalayacak. Lojistik, taşıma, intralojistik ve tedarik zincirinde bugünün ve geleceğinin konuşulacağı fuar, katılımcılarına üç gün boyunca iş bağlantıları kurma, yeni trendleri takip etme ve sektördeki en yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı sunacak.

expohis-genel-muduru-kenan-onak-foto-1.jpgSIL BARCELONA 25. yılında

ExpoHIS olarak Milli Katılım Organizasyonu’nu gerçekleştirerek Türk firmalarının bu ekosistem içindeki konumunu daha güçlü kılmak için öncü rol üstleneceklerini bildiren ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, “2024 yılına kadar küresel lojistik sektör büyüklüğünün 6,88 trilyon Euro’yu geçmesi, ülkemizin mal ihracatı ile birlikte büyüyerek uluslararası lojistik gelirlerini 2025’te 20 milyar dolara, 2030’da ise 30 milyar dolara yükselmesi amaçlanırken firmalarımızın uluslararası ölçekli fuarlardaki yeni iş birlikleri de bu hedefe ulaşılmasına büyük katkı sunacak” dedi. Pandemiyle birlikte verilen aranın ardından 2022 yılında geniş bir katılımcı kitlesiyle yapılan SIL BARCELONA’nın 25. yılında lojistik sektörü için daha büyük bir buluşmaya dönüşeceğini ifade eden Kenan Onak “Özellikle son yıllarda neredeyse her sektör için büyük önem kazanan lojistik sektörünün bir araya gelerek bugünü ve geleceğini konuşması, yeni stratejileri ortaya çıkarıyor. Bir yandan hedef endüstrilerden gelen ve yüzde 90’ı karar verme yetkisine sahip satın almacılardan oluşan fuar, aynı zamanda tüm lojistik zincirinin temsil edildiği öncü bir buluşma olmasıyla ülkeler arasındaki ticaret hacmine de ciddi getiri sağlıyor” diye konuştu.

SIL BARCELONA 2023, geniş kapsamlı olduğu kadar sürdürülebilir

SIL BARCELONA’nın geniş kapsamı sayesinde tüm katılımcılarına iş fırsatlarının yanı sıra yenilikler de sunacağına değinen Onak, sözlerine şöyle devam etti: “Fuarın yenilikçi lojistik teknolojilerini buluşturduğu Start-Up İnovasyon Merkezi, firmaların dikkatle takip etmesi gereken bir bölüm. Burada sektörün en yenilikçi ve inovatif Start-Up’ları yeni işlerini sergileyecekler. Bunun yanı sıra yatırımcılar ve kurumsal firmalarla görüşme imkanı da bulacaklar. 500’den fazla Start-Up’a uluslararası çağrının yapıldığı fuarda, sektördeki en iyi girişim ve uygulamalara SIL 2023 Ödülleri de sunulacak. Fuarda gerçekleştirilecek kongreler sayesinde inovasyon, kültürel değişim, lojistik ve yetenek ile mesleki eğitim konuları uzman isimler tarafından tartışılacak. SIL BARCELONA özellikle uygun fiyatlı erişilebilir ve temiz enerji (SDG 7) ve iklim eylemi (SDG 13) hedeflerine öncelik veren sürdürülebilir bir fuar kimliğine da sahip durumda bulunuyor. Bu doğrultuda kongrede konuşulacak konular arasında sürdürülebilirlik ve lojistik ilişkisi de yer alacak. Yanı sıra fuardaki stantların yapımında sürdürülebilir malzemeler kullanılacak, iletişim kampanyasında sıfır kağıt politikası uygulanacak ve su için geri dönüştürülebilir ambalaj kullanımı gerçekleştirilecek.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.