Lojistik, Hıdır Usta’nın DNA’sında var

Lojistik, Hıdır Usta’nın DNA’sında var

Lojistik departmanın iş ortaklığı yapacağı şirketleri seçerken de son derece hassas davranan Hıdır Usta, “güvenilirlik, süreklilik ve hızlı teslim” kriterleriyle sektöre hizmet veriyor.

“Hızlı, hasarsız, hatasız gönderim” ilkesi ile iş süreçlerini şekillendiren Hıdır Usta, bulunabilirlik oranlarını yüksek tutmaya ve yenilikçi çözümlerle fark yaratmaya odaklanıyor. Hıdır Usta’nın lojistik süreçlerinde attığı adımlar ve devreye aldığı uygulamalar ile sektörünün öncüsü olduğunun altını çizen Hıdır Usta Motorlu Araçlar Genel Müdürü Rıza Şahin, dünya standartlarında hizmet verdiklerini anlatıyor.

Yaklaşık 4 sene önce depo otomasyon sistemine geçtiklerine işaret eden Şahin, el terminalleri kullanarak mal kabulü, ürün sayımı, envanter yönetimi gibi süreçlerini kolaylaştırdıklarını, kişiden bağımsız fatura oluşturma ve matbu evrakların basımını gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Böylece hem zamandan tasarruf ettiklerini ve hem de olabilecek hataların önüne geçtiklerini ifade eden Şahin, dinamik raf sistemine geçerek de malzeme akışlarında etkin ve hızlı çözümler sunduklarını aktarıyor. Şahin, şunları ekliyor: “Süreçlerimizin baştan sona şeffaf ve izlenebilir olması ise en büyük farkımız. Müşterilerimiz, herhangi bir aracıya veya telefon trafiğine ihtiyaç duymadan B2B sistemimiz vasıtasıyla siparişten teslimata kadar olan süreci anlık takip edebiliyorlar.”

5 LOJİSTİK ÜS
Hıdır Usta’nın Türkiye’nin 5 farklı lokasyonundaki yapılanması tedarik zinciri yönetiminde de ince eleyip sık dokumayı gerektiriyor. İstanbul merkez olmak üzere Gaziantep, Ankara, Samsun ve İzmir şubeleriyle toplam 20 bin metrekarelik bir depo büyüklüğüne ulaştıklarını vurgulayan Rıza Şahin, şu detayları paylaşıyor: “Otomotiv yedek parça sektöründe artık rekabetin yeni adresi lojistik. ‘Yedek Parça Deponuz’ sloganımız aynı zamanda Hıdır Usta’nın lojistik gücünü ve yeteneğini de yansıtıyor. 60 dünya markasının ürünlerini müşterilerine sunan Hıdır Usta, güçlü stok yapısı ve yüksek bulunabilirlik oranlarını hem merkez hem de şubelerinde aynı standartlarda sağlıyor. Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde şubelerimizdeki tüm süreçleri anlık olarak izleyebiliyoruz. Ayrıca tüm şubelerimizin kendi binalarında geniş bir deposu ve deneyimli lojistik kadroları olduğunu da vurgulamak isterim. Departman çalışanlarımızın eğitimine de çok önem veriyoruz.”

Öte yandan Hıdır Usta lojistik sistemini dinamik tutmak adına günlük ve haftalık periyodik denetimlerin yanısıra, yılda 4 kez iç tetkik yapıyor, 3 kez de dış denetimden geçiyor. Rıza Şahin, tüm bu adımlarının müşteri memnuniyetini sağlamalarında önemli rol oynadığını iletiyor.

2015’İN TEMASI İSTANBUL
Gündemlerindeki projelerden de söz eden Şahin, 2015’in temasını İstanbul olarak belirlediklerini ve hem Avrupa-Anadolu Yakası hem de Trakya Bölgesi’ne olan günlük servis sayılarını artırdıklarını anlatıyor. Şahin şu bilgileri veriyor: “İstanbul’daki müşterilerimiz için kapıya teslim hizmet sunuyoruz. Yine genişleyen araç filomuzla birlikte kısa zamanda İstanbul Anadolu Yakası ve Trakya bölgesine servis hizmetimiz olacak.”

LOJİSTİK SÜREÇLERDEN RAKAMSAL VERİLER
Lojistik Üs Sayısı: 5
Aylık Kargo Trafiği:3 bin gönderi
Ürün Yelpazesi: 80 bin pozisyon ürün
Yıllık Stok Devir Hızı: 4
Çalışan Sayısı (Lojistik Departmanı): 50

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.