Lojistik Kampı 2 geliyor

Lojistik Kampı 2 geliyor

Lojistik Kampı, Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından geçtiğimiz yıl ilkinin düzenlendiği bu yıl da ikincisini düzenleyeceği...

Lojistik Kampı, Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından geçtiğimiz yıl ilkinin düzenlendiği bu yıl da ikincisini düzenleyeceği bir proje. 6-9 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitim programı ile, lojistikte gerçekleşen yenilik ve uygulamalar gündeme gelecek. Kamp, katılımcıların bilgi edinmeleri ve mevcut bilgilerini ilerletmeleri için düzenlenen seminerler ve sosyal aktiviteler içeren toplantılar şeklinde gerçekleşecek.

Daha deneyimli mezunlar
Günümüzün değişen ticaret ortamında küreselleşme ile birlikte rekabet daha çok ön plana çıkmış durumda. Bu rekabetçi ortamda da müşteriye en iyi hizmeti sunan firmalar öne çıkıyor. Küresel düzeyde rekabet, şirketleri daha iyi ürün yapmaya, daha hızlı hazırlamaya ve daha çabuk teslim etmeye zorluyor ve bunun yanında uluslararası piyasalarda pazar payını koruyup artırmak, düşük maliyetli girdi temini ile rekabet edebilir fiyatla zamanında arzı gerekli kılıyor. Sorun şirketlerin bu zor şartlarda piyasa payını ve karlılıkların nasıl artırmayı başarabilecekleri.
Günümüzde üretim maliyetleri birbirine yakın değerler arz ediyor. Üretim maliyetlerinin yaklaşık olduğu bir ortamda rekabet edebilir olabilmek için, lojistik kullanılabilecek en önemli araçlardan biri. Lojistik faaliyetler üzerinde yapılacak oynamalarla rakiplerin bir adım önünde olmak mümkün olabiliyor. Diğer bir deyişle, verilen lojistik hizmetin kalitesi uluslararası pazarlarda rekabet edebilmenin önemli bir unsuru olarak karşımıza çıkıyor.
Ne yazık ki bu gelişen sektör için gerekli bilgilere sahip mezunlar yetişmiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü de, bu amaçla az da olsa bu açığı kapatmak amacı ile geçen yıl birincisini düzenlediği Lojistik Eğitim Kampı'nın bu yıl ikincisini düzenliyor.

Hedef kitle kim?
Bu kampta, lojistikle ilgilenen ve sektörde çalışmak isteyen üniversite öğrencileri hedefleniyor. Her üniversiteye belli bir kontenjan ayrılacak ve bu şekilde mümkün olduğunca çok sayıda farklı üniversiteden katılım sağlanacak.

Katılım nasıl sağlanacak?
Toplam 60 kişilik kontenjan için katılmak isteyenler internet üzerinden özgeçmişlerini yollayarak ve gerekli alanları doldurarak başvuru yapabilecek. Bu özgeçmişler danışmanlık firmalarındaki uzman kişiler tarafından değerlendirilecek ve bu şekilde katılımcılar belirlenecek. 
Katılımcılar otelde ağırlanacak ve tam bir kamp havası sağlanacak. Eğitimler de Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu'nda olacak.
Kampta; lojistik firmalarının üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve lojistikle ilgilenen danışmanlık firma ve dernek temsilcileri de konuşmacı olarak yer alacak.
LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.