Lojistik sektörüne “Sürdürülebilirlik” katkısı

Lojistik sektörüne “Sürdürülebilirlik” katkısı

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), sürdürülebilir çalışmalarını dünya çapına taşıyarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı.

Global Compact Türkiye'nin Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu'na da katılan dernek, Türk lojistik sektörüne kazandırdığı "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi"ni tanıttı ve küresel ölçekte neler yapılabileceğini anlattı. 12 bini aşkın imzacısıyla dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıklı dört ana alanda 10 ilkesi ve "sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" vizyonuyla uluslararası düzeyde faaliyetlerini yürütüyor.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda lojistik sektörünün geleceğini ön plana koyan UTİKAD da sürdürülebilirlik çalışmalarını dünya çapına taşıyarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı.  Topluma ve çevreye saygı bilinciyle Türkiye'nin ilk "Yeşil Ofis" sertifikalı sivil toplum kuruluşu unvanına sahip UTİKAD, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini bütünsel bir bakış açısıyla benimseyerek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda üyelerine ve sektöre eğitimden, sigortaya, çevreden, personel yönetimine kadar tüm boyutlarda sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı çerçevesinde ürünler kazandırıyor.

Uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas işbirliğiyle lojistik sektörüne yönelik "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi"ni hazırlayan UTİKAD, bugünden geleceğe uyumlu bir planlama yapabilmek ve çalışmaları lojistik sektörü bazında derinleştirebilmek amacıyla hayata geçirdiği belgeyi, Global Compact Türkiye'nin Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu'nda da tanıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaları sürdürülebilir büyüme konusunda bilgilendirdiklerini anlatarak, "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi kapsamında yapılan çalışmalar, firmaların tedarik zincirinde oluşacak risklerini azaltmasına yardımcı olurken, pazarda rekabetçi bir avantaj elde etmesini de sağlıyor. Belgeyi aldıktan sonra yapılan ara denetimler sayesinde de sürekli artan kalite kontrolü ile güçlü ve sürdürülebilir bir marka imajı sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Uğur, BM Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalamaktan gurur duyduklarını kaydederek, Global Compact Türkiye aracılığı ile UTİKAD'ın hayata geçirdiği ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi"ni gerek yurt içinde gerekse yurt dışında lojistikçilerin dünya federasyonu olan Nakliyeci Birlikleri Uluslararası Federasyonu (FIATA) bünyesinde daha geniş kitlelerle buluşturma imkanı bulacaklarını vurguladı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.