Lojistikçi Ufuk Maya, Mersin TSO Başkanlığı’na talip

Lojistikçi Ufuk Maya, Mersin TSO Başkanlığı’na talip

Ufuk Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Maya, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek Mersin Ticaret ve Sanayi Odası komite ve organ seçimlerinde odanın başkanlığına talip olmak için destek beklediğini açıkladı.

Ufuk Maya, düzenlediği basın toplantısında MTSO başkanlığına adaylığını şu bildiriyle dile getirdi:

“Bilindiği üzere 5 KASIM 2022’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası komite ve organ seçimleri yapılacaktır. Bu seçimde komitemdeki üye meslektaşlarımın bana görev vermeleri halinde, Mersin Ticaret Ve Sanayii odası başkan adaylığımı siz değerli basın mensupları ve sizin şahsınızda kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyarım.

ufuk-maya.jpg2004 yılında Rahmetli Kadri Şaman başkanımın teşvikiyle faaliyet gösterdiğim lojistik sektörünü temsilen Mersin Ticaret ve Sanayii Odası Meclis üyeliğine seçildim.

4 yıl süren bu görevin ardından, 2 dönem yönetim kurulu üyesi olarak odadaki çalışmalarıma devam ettim. Bugün hala sektörümü temsilen Mersin Ticaret ve Sanayii Odası meclis üyeliği görevime devam etmekteyim. Bu zaman zarfında canla başla çalışarak şahsıma olan desteğini esirgemeyen üyelerimize, layık olmaya çalıştım.

İşimin yanı sıra sektöre hizmet eden bu sivil toplum örgütleri ile çalışmak benim için her zaman çok önemli oldu.

Bu görevler bana iş dünyası ile ilgili tüm gelişmelerin içerisinde olmayı ve sorunları daha iyi anlayıp çözümün bir parçası olmamı sağladı. Bu görevler vesilesi ile Türkiye’de ve Avrupa’da birçok projenin içerisinde yer aldım. Mersin ile ilgili şehre fayda sağlayacak, şehrimizi güzelleştirecek ve iş dünyasına katkı sunacak her konunun destekçisi, paydaşı ve takipçisi oldum.

Bugün de Mersin Ticaret ve Sanayii Odası’nın hak ettiği yönetim anlayışına kavuşması için ekip arkadaşlarımla çalışıyoruz. Dinamik, yetkin ve liyakatli bir yönetim kurulu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu yolda özellikle genç ve kadın girişimcilerin önünü açarak şehir yönetiminde dinamizmi yakalamak istiyoruz.

18 yaşında girişimci olmuş bir iş adamı olarak iş insanlarımızın duygularını, düşüncelerini ve başlarını yastığa koyduklarında neler hissettiklerini çok iyi biliyorum. Tüm bu anlattıklarımdan yola çıkarak, iş insanlarının dertleriyle dertlenmek, sorunlarına çözüm üretmek, fikirlerini ve projelerini destekleyerek başarıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla bu göreve talip oldum.
Bu görevin şahsıma layık görülmesi ve başkan olduğum takdirde yapmayı hedeflediğim projelerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum;

1- Mersin’e değer katacak, sürdürülebilir projelerin imar ve inşası için çalışmak.

2- 41 meslek komitemizde mesleki kurslar açarak, gerek lise mezunu, gerek üniversite mezunu iş bulamamış gençlerimizi iş dünyasına kazandırarak birçok sektörde yaşanan nitelikli personel açığına çözüm bulmak.

3- Şehrimizin istihdamını artıracak projeler üretmek ve yürütmek.

4- Ticari girişimlerinde fark yaratacak işletmeleri desteklemek ve önünü açmak

5- Uzman kadrolardan oluşan İş hukuku, sigorta hukuku ve iş Güvenliği alanlarında danışmanlık birimi kurmak.

6- Uzman kadrolardan oluşan finansal danışmanlık birimi kurmak.

7- Şikâyet, talep ve önerilerin hızlıca çözüme kavuşturulacağı gelişmiş bir web portalı ve destek hattı oluşturmak.

8- Çağın gerekliliği olan teknolojinin imkanlarını kullanacağımız, teknoloji kampüslerini teşvik etmek ve desteklemek.

9- E-ticaretin ve teknolojik yeniliklerin yarıştığı, küresel rekabet ortamında, üyelerimizin var olabilmeleri için dijital pazarlama ve teknoloji danışmanlık birimi kurmak.

10- Sosyal sorumluluk projelerinde fark yaratacak projeler üretmek ve yürütmek.

11- Odamızın sahip olduğu âtıl halde duran gayrimenkulümüzün üzerine, üyelerimizin ve iş insanlarımızın kullanacağı sosyal tesis ile birlikte Ticaret Üniversitesi kurmak.

12-Şehrimizin avantajlı ekonomik kaynaklarını daha verimli hale getirmek üzere siyasiler ve bürokratlarla sürekli görüşmeler yapmak.

13- Bu projeleri hayata geçirecek dinamik ve liyakatli yönetimi oluşturmak, başlıca projelerimiz olacaktır.

Kıymetli basın mensupları,

Mersin Ticaret ve Sanayi odası Türkiye’nin en eski ve kadim odalarından olup Türkiye’nin gözbebeği ve Mersinimizin sembolüdür.

Mersin tarih boyunca, Türkiye ekonomisine damga vuracak iş insanları yetiştirmiş, ve o iş insanları bu oda da gururla görev yapmıştır. Mersinli iş insanlarımız ve bu güzel şehrimiz, her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır. Daha müreffeh, daha mutlu bir Mersin’e sahip olmak önceliğimiz olacaktır. İş ve aş kaygısını en aza indirgeyecek, iş insanlarının bürokratik yollarda önünü açacak, bürokrasi de takılmalarını önleyip ticarete yoğunlaşmalarını sağlayacak bir Mersin yaratmak mümkün ve biz bunun farkındayız.

Ben ve arkadaşlarım buna hazırız.
Liyakatli, çalışkan, vizyoner bir ekiple “kolaylaştır zorlaştırma” prensibi ile çıktığımız bu yolda,
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ailesinin bir ferdi olarak, bu değerli ve demokratik seçim sürecinde tüm aday arkadaşlarıma başarılar diler, değerli basın mensuplarına, bizleri yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize adaylık açıklamama gösterdiği ilgi ve alakaları için teşekkür eder, saygılar sunarım.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.