LOKAD'ın kapısı öğrencilere açık

LOKAD'ın kapısı öğrencilere açık

Lojistik sektörünün eğitimli ve donanımlı kişilerin katılımıyla önemli bir noktaya geleceğine inandığını belirten LOKAD Yönetim Kurulu Başkanı...

Lojistik sektörünün eğitimli ve donanımlı kişilerin katılımıyla önemli bir noktaya geleceğine inandığını belirten LOKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arıman, ?Sizler sayesinde sektörün kalitesi artacak. Sizler yaptığınız işi sonradan öğrenenlerden olmayacak öğrendiğiniz işi yapanlardan olacaksınız? dedi.

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Klübü tarafından düzenlenen ?Türkiye?de Lojistik Sektörünün Yeri ve Son 10 Yılda Sektörde Yaşanan Gelişmeler? konulu Panele katılan Lojistik ve Kargo&Kurye Çalışanları ve Acenteleri Derneği (LOKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arıman öncelikle sektörle ilgili olarak öğrencilere bilgi verdi.

 

YÜK TAŞIYANLARIN OLDUĞU BİR SEKTÖR DEĞİL

 

Kargo ve nakliyat konusunda öğrencilere bilgi veren Arıman, lojistiğin bugün bile birçok kurum tarafından ne anlama geldiğinin bilinmediğinin altını çizerek şunları söyledi:

?Ürünün hammaddesinin alınmasından depolanmasına, fabrikaya gönderilmesine stok kontrolüne, üretime girmesine ve nihai tüketiciye ulaşmasına kadar geçen evreyi yönetir. Kısacası lojistik firmaları tedarik zinciri yöreticisidir diyebiliriz. Sizler bu zincirin hangi halkasında yer almak istediğiniz şimdiden bilmek zorundasınız. Hepiniz geleceğin yöneticilerisiniz burada gördüğünüz öğrenimi sahada eğitimle pekiştirmelisiniz. Bu konuda okulunuzla işbirliği yapıyoruz. Ayrıca lojistik, dış ticaret veya gümrük bölümünde olmanız gerekmiyor dileyen her öğrenci bize gelip hafta sonu kurslarımızdan ücretsiz yararlanabilir. LOKAD olarak kapımız herkese açık.?

 

YÖNETİCİ MAAŞLARI ÖĞRENCİLERİ ŞAŞIRTTI

 

İşe başlarken genellikle alt kademedeki elemanların bin liraya yakın bir maaş aldığını belirten Mehmet Arıman, sektörnde yönetici maaşları konusunda verdiği bilgiyle İKMYO öğrencilerini şaşırttı.

Öğrencilere ?Sizce yöneticiler ne kadar maaş alıyorlardır? sorusunu yönelten Arıman, istediği yanıtı alamayınca ?Ben açıklıyayım o zaman. Orta düzey yöneticiler ayda 3 ile 10 bin lira, üst düzey yöneticiler ise 10 ile 50 bin dolar arası maaş alırlar? diyince salondaki öğrenciler şaşkınlıklarını çıkardıkları seslerle gösterdiler.

Bunun üzerine LOKAD Başkanı Mehmet Arıman şöyle konuştu:

?Son derece dinamik bir iş kolundan söz ediyorum. 7x24 yani. Hayatınızın her dakikası onunla dolu olacak. Kendinizi ona verirseniz maddi kazançlarınız çok olacaktır. Ancak bu ücretleri almak için kendinize şimdiden emek vermeniz gerek. Yabancı dil, teoriyi pratikle birleştirmek, teknolojiye yakın olmak, diksiyon, insan ilişkilerinde başarı sizleri geliştirecek unsurlar. Bu donanımlara sahip olduktan sonra ister 2 yıllık ister 4 yıllık okuldan mezun olun kimse CV?nize bakmaz.?

 

HANIMLARIN YOĞUN OLDUĞU BİR SEKTÖR


 Bir kız öğrencinin ?Lojistik sektörünün kadınlar açısından avantaj ve dezavantajları neler? sorusuna LOKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Arıman?ı göstererek yanıtlayan Mehmet Arıman , ?Bu sektörde çok fazla kadın çalışıyor. Kadınlar için kabul gördükleri önemli sektörlerden biridir lojistik? dedi.

Panel sonunda İKMYO öğrencileri adına Genel Sekreter Ertan Serdar LOKAD Başkanı Mehmet Arıman?a bir teşekkür plaketi verdi.


LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.