Maersk, Asya'ya Azerbaycan üzerinden açılacak

Maersk, Asya'ya Azerbaycan üzerinden açılacak

Dünyanın en büyük lojistik şirketi Maersk, ABD ve Avrupa'yı, Azerbaycan üzerinden Orta Asya'ya bağladığını duyurdu.

Dünyanın en büyük kargo lojistik şirketi Maersk, 18 Eylül 2023 tarihinde, dünyanın önde gelen üretici ülkelerini Azerbaycan üzerinden Asya pazarlarına bağlayacak yeni bir taşımacılık yolu geliştirdiğini duyurdu. Şirket tarafından açıklanan bilgiye göre yeni taşımacılık yolu, Uzakdoğu, Akdeniz ve Avrupa ülkelerini Orta Asya pazarlarına bağlayacak.

MAERSK'İN YENİ ALTERNATİF YOLU, AZERBAYCAN ÜZERİNDEN ORTA ASYA'YA BAĞLANACAK

maersk-azerbaycan2.jpegMaersk, "Yeni yol, deniz ve demir yolu taşımacılığı için kapsamlı bir intermodal çözümdür ve Orta Asya'daki büyüyen tüketici pazarlarına yönelik yaşam tarzı ürünleri ve teknolojinin yanı sıra, özellikle tüketim malları olmak üzere yük taşımacılığının verimliliğini artırmayı amaçlamaktadır" açıklamasını yaptı. Maersk, yeni güzergah için, "Bu yeni özelleştirilmiş çözüm öncelikle Kazakistan ve Özbekistan'a odaklanmış olsa da, Türkmenistan, Tacikistan ve Kırgızistan gibi komşu ülkelerde gelecekteki lojistik tekliflerinin temelini oluşturacak" ifadelerini kullandı.

RUSYA BYPASS EDİLEREK, AZERBAYCAN ÜZERİNDEN YENİ ROTA ÇİZİLDİ

Şirketin Azerbaycan üzerinden kargo taşıması için yeni bir rota başlatmasının nedeni, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş nedeniyle uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kalması. Rusya'nın işgal girişimi ve saldırılarında katliam fiillerine imza atması, dünya ülkeleri tarafından savaş suçlusu ve terör destekçisi olarak kabul edilmesine yol açtı. Bu nedenle küresel firmalar, Rusya'yı global ticaret rotalarından çıkarıp alternatif ülkelere yöneliyor.

KAYNAK: KIRIM HABER AJANSI - QHA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.