May Fren 35. yaşını kutluyor

May Fren 35. yaşını kutluyor

May Fren Sistemleri, Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyüyor. 2015’i yüzde 15 büyüme ile kapatmaya hazırlanan firma, 2016’da 500 milyon euro yatırımla yüzde 20 büyüme planlıyor.

Kuruluşunun 35’inci yılını kutlayan May Fren Sistemleri, Ar-Ge ve inovasyon odaklı büyüyor. 2015’i yüzde 15 büyüme ile kapatmaya hazırlanan firma, 2016’da 500 milyon euro yatırımla yüzde 20 büyüme planlıyor.

May Fren Sistemleri Genel Müdürü Taner Yılmaz, 80 metrekarede kurulan şirketi bugün geldiği noktada 8 bin metrekareye taşıdıklarını anlattı. Yaklaşık 12 bin çeşit ürün yelpazesi ile üretimin yüzde 90’ını 60 ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Yılmaz, geçtiğimi yıl hayata geçirdikleri 6 milyon TL yatırımla şekillene yeni tesisinde Ar-Ge ve inovasyona önem verdiklerini ifade etti. 2016’da 4 yeni projeyi hayata geçirerek, Türkiye’de ilklere imza atacaklarının bilgisini veren Yılmaz, “Bu yıl, KOSGEB, BEBKA, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı’nın desteğini alarak yeni bir elektromanyetik valf ürünü geliştirmeyi başardık. EBS Valf projesi fren pedal modülünü ilk kez yerlileştirerek dünyadaki 3 üreticiden biri olduk. Daha rekabetçi ve sektöründe lider bir kuruluş olmak adına Ar-Ge çalışmalarımıza ciromuzdan ortalama yüzde 6'lık pay ayırıyoruz. Hedefimiz Türkiye'ye daha çok katma değer sağlayarak, ihracatçı kimliğimizi güçlendirmek aynı zamanda yerli üretimi geliştirmeye devam etmek” dedi. Yılmaz, her yıl en az 5 yeni patent başvurusu yapmayı ve kamu desteklerinden aktif olarak yararlanarak, birkaç Ar-Ge projesini aynı anda yürütebilen bir şirket olmayı hedeflediklerini açıkladı. 2016 yılında da 4 devlet destekli proje yürüteceklerini söyleyen Yılmaz, gelecek yıl için ayrıca 500 milyon euro bedelli makine yatırımı planladıklarının bilgisini verdi. 2015’i yüzde 15 büyüme ile kapatmayı öngördüklerini belirten Taner Yılmaz, gelecek yıl ise yüzde 20 civarı büyüme hedeflediklerini açıkladı.

İhracat odaklı büyüyor

Sektörel değerlendirme de yapan Taner Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada genel bir sıkıntı hakim. Firma olarak en büyük avantajımız 60’a yakın ülkeye ihracat yapmamız. Bu bize bir pazarda zorlansak da diğer pazarı güçlendirerek yolumuza devam etmemizi sağlıyor. Koşullar ne olursa olsun en iyi pozitif şekilde çıkma hedefindeyiz. Yatırımlarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Müşterilerin ilgi odağında olacak ürünlerin imalatına yöneliyoruz. Ağırlıklı after marketle çalışıyoruz; ancak gelecek yıl OEM firmalarıyla da daha yoğun çalışmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Zehra ORUÇ - DÜNYA

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.