MG4, depremzedeyi ısıttı, fiyatıyla da cebinizi ısıtacak

MG4, depremzedeyi ısıttı, fiyatıyla da cebinizi ısıtacak

MG4, bataryasındaki elektrik enerjisini bir kablo vasıtasıyla dışarıya aktarıp enerjiyi paylaşabiliyor. Marka, bu yöntemle deprem bölgesini uzun bir süre ısıtmış ve aydınlatmış. Firma bu, açıkladığı uygun fiyatıyla da cepleri ısıtacak gibi gözüküyor.

İki donanım seçeneği bulunan modelin Comfort versiyonu 170 PS güç ve 350 km WLTP menzil; Luxury versiyonu ise 204 PS ve 435 km WLTP menzil sunuyor. Modelin menzili şehir içi kullanımlarda ise 577 km’ye ulaşıyor. Çocuk ve yetişkin yolcuların güvenliği, korunmasız yol kullanıcılarının (yayalar) koruması ve araç güvenlik destek fonksiyonlarının test edildiği zorlu Euro NCAP testlerinde MG4 Electric’in, güvenliği 5 yıldız ile tescillenmesi dikkat çeken bir başka özellik olarak öne çıkıyor. MG4 Electric 50:50 ağırlık dağılımı, alçak ağırlık merkezi, sınıfının üstünde boyutları, arkadan itişli sürüş sistemi ve MG Pilot teknolojik sürücü destek sistemleri ile konforu, güvenliği ve yüksek performansı aynı anda sunuyor.

tibet-soysal.jpgDoğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Yeni ZS EV’den sonra MG4 Electric ile elektrikli ürün gamımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz. Marka olarak ürün gamımız genişledikçe satışlarımızın %50’sini elektrikli araçların oluşturmasını hedefliyoruz. Elektrikli otomobiller için yeni nesil bir tasarım konseptini temsil eden ve markamızın geleceğini yansıtan MG4 Electric’in pazara da yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Avrupa’da geniş bir kitleye hitap eden MG4 Electric, Avrupa’da çok sevildi. Sadece geçtiğimiz Mart ayında bile 10 bin adetten fazla satışa imza atma başarısını gösterdi. 2023 yılında MG4 Electric’in 80’den fazla ülkede satışta olması ve modelin bu yılki satışlarının global çapta 150 bin adeti geçmesini bekliyor. Ayrıca İngiltere’de “Yılın otomobili” ödülünü aldı. Tüm bu değerli ödüllerin yanı sıra yeni modelimiz Euro NCAP testlerinden aldığı 5 yıldız ile güvenliğini de kanıtladı. Türkiye’de de çok beğenileceğini düşünüyoruz, MG4 Electric, Türkiye’de de elektrikli otomobil pazarının güçlü bir oyuncusu olacak. Biz de yeni modelimiz ile Türkiye’de elektrikli otomobil pazarını geliştirmeyi ve genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

İki batarya ve iki menzil seçeneği

MG4 Electric’in, Comfort ve Luxury olmak üzere 2 seçeneği bulunuyor. Giriş seviyesi olan MG4 Electric Comfort; 51 kWsa bataryaya, WLTP döngüsünde 350 km menzile ve arkada konumlandırılan 125 kW (170 PS) gücünde elektromotora sahip. MG4 Electric Luxury ise 64 kWsa batarya ve 150 kW (204 PS) gücünde bir elektromotorla donatılıyor. Bu motor, WLTP’ye göre 435 km; şehir içi kullanımlarda ise 577 km’ye kadar menzil sunuyor. MG4 Electric’in en önemli özelliklerinden biri de yalnızca 28 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e çok hızlı şarj olabilmesi.

mg-aspendos.jpg

MG4, elektrik gücünü bu kez kolonlara taşıyarak, Aspendos girişinde basın mensuplarına kısa bir müzik ziyafeti çekilmesini sağladı.

V2L ile artık her yerde enerji paylaşılabilecek

MG markasının elektrikli otomobillerinin en dikkat çekici özelliklerinden biri olan V2L teknolojisi MG4 modelinde de bulunuyor. Bu özellik sayesinde MG4’ün bataryasındaki elektrik enerjisini bir kablo vasıtasıyla dışarıya aktarmak ve enerjisini paylaşmak mümkün.

Geleceğe yön veren özel platform

Markanın elektrikli modelleri için özel olarak tasarladığı Modüler Ölçeklenebilir Platform, MG4 Electric’in 50:50 ağırlık dağılımı, üstün yol tutuş özellikleri ve sınıfının en ince bataryasına sahip olmasına imkan tanıyor. MG4 Electric’in özel elektrikli Modüler Ölçeklenebilir Platformu ile Euro NCAP testlerinden elde ettiği 5 yıldız, gelecekte geliştirilecek MG modellerinin güvenliği hakkında da ipucu veriyor.

mg4-sasi.jpg

Pil boyutları değiştirilerek menzil farklılaştırılabiliyor. Arka çekiş, öne bir motor daha eklenerek 4 çekere dönüşebiliyor. Hafif şasi yapısıyla batarya şasinin bir parçası oluyor.

Etkileyici, sportif tasarım

MG4 Electric’in dinamik tasarımı, Londra’daki Advanced Design Studio ve yine İngiltere’nin başkentinde bulunan Royal College of Art’ın ortak çalışmalarıyla geliştirildi. Dinamik tasarım konsepti, MG4 Electric’e sportif ve çevik görünümünü veriyor. Farlar, sis lambaları da dahil olmak üzere LED ışıklar ile donatılmış. Aracın tüm genişliği boyunca uzanan ışık şeridi, arka görünümü vurguluyor. MG4 Electric’in güçlü aydınlatması teknoloji vurgusu yaparken çift renkli tavanı ile çift kanatlı tavan spoyleri bütünleşerek estetik bir görüntü ortaya çıkartıyor.

MG4 Electric; Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Surfing Blue ve Fizzy Orange gövde renklerinde tercih edilebiliyor. Tavanı siyah olması ile dikkat çeken çift renkli Luxury versiyonda gri ve siyah olmak üzere iki farklı döşeme renk seçeneği bulunuyor.

mg-selcuk.jpgKullanışlı, geniş ve premium iç mekan

MG4 Electric’in iç mekanı, yalınlık, teknoloji ve kalite vurgusu ile minimalist bir tasarıma sahip. Kullanıcı dostu bir dizayna sahip kokpit; kaliteli malzemeler, özenli kurulum, bol ışık, yalın gösterge paneli ve kumanda elemanları ile kabin içindeki ferahlığı ve konforu en üst seviyeye çıkarıyor. Havada asılı duran orta konsolun tasarımı, kabin içi ferahlığı güçlendiriyor ve bu sayede alandan tasarruf ediliyor.

İleri teknoloji ve üstün sürüş özellikleri

Arkada konumlandırılan motor ve arkadan itiş ile dengeli 50:50 ağırlık dağılımı, alçak ağırlık merkezi, MG4 Electric’e üstün yol tutuş ve viraj kabiliyeti sağlıyor. Yeni model, 4 seviyeli enerji geri kazanım özelliğine de sahip. 3 seviyeli KERS ayarına ek olarak MG4 Electric’te KERS Adaptif olarak ayarlanabiliyor. Böylece otomobil, sürücünün müdahale etmesine gerek kalmadan öndeki araç ile mesafeyi hesaplayarak en yüksek seviyede enerji geri kazanımı için KERS seviyesini otomatik olarak ayarlıyor.

Deneyim noktaları 25’e çıkıyor

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG, elektrikli ve benzinli modelleriyle elde ettiği başarıya paralel olarak satış ve servis ağını da genişletiyor. Elektrikli yeni modellerin de katılımı ile 2023 yılında yatırımlarına devam eden MG markası, bu sene deneyim noktalarının sayısını 25’e çıkarıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.