Mercedes-Benz Türk, Haziran'da 18 ülkeye 262 otobüs ihrac etti

Mercedes-Benz Türk, Haziran'da 18 ülkeye 262 otobüs ihrac etti

Mercedes-Benz Türk, Haziran ayında 18 ülkeye 262 adet otobüs ihraç ederek otobüs ihracatındaki liderliğini korudu. Şirket, 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde 26 ülkeye ihracat yaptı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok satan şehirler arası otobüs markası olan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin ihracatına da hız kesmeden devam ediyor. Haziran ayında 18 ülkeye 262 adet otobüs ihraç eden Mercedes-Benz Türk, toplam 1.118 adet otobüs ile 2022 yılının ilk yarısında en fazla otobüs ihraç eden şirket oldu.

Haziran ayında otobüsler Avrupa’ya ihraç edildi

Mercedes-Benz Türk, ürettiği otobüsleri aralarında Portekiz, Luxemburg, İngiltere ve Polonya’nın da olduğu 17 Avrupa ülkesinin yanı sıra Afrika kıtasında yer alan Reunion’a da otobüs ihraç etti. Haziran ayında 132 adetle en fazla otobüs ihraç edilen ülke olan Portekiz’i 32 adetle Fransa takip ederken, Lüksemburg’a da 17 adet otobüs ihracatı gerçekleştirildi.

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüs modelleri 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde toplam 26 ülkeye ihraç edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.