Mersin, doğal gazla çalışan otobüsler alacak

Mersin, doğal gazla çalışan otobüsler alacak

MERSİN Büyükşehir Belediye meclisi aldığı kararla toplu taşıma hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi ve vatandaş memnuniyetinin arttırılabilmesi amacıyla 73 adet 12 metrelik doğalgazlı otobüs alacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimi,  Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis'te, komisyon raporlarına ait 28, idare tekliflerine ait 3 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2020-2024 dönemi Stratejik Planı ile ilgili komisyon raporu kabul edilirken, Meclis gündemine dair önemli konular da değerlendirildi.

Başkan Seçer, meclis üyelerinden belediye otobüslerinin klimalarının çalışmadığı ile ilgili gelen şikayetler konusunu dikkate alarak, "Şu anda 73 otobüs için ihaleye çıkacağız, kalan 27 otobüs için de Ocak ayında ihalenin ikinci aşamasını yapacağız. Burada bizim bir ihmalimiz var. Klimalarımız ya arızalı ya da otobüs şoförleri bilinçli olarak bu klimaları açmıyorlar. Bunu bir ihbar kabul edelim. Bu konuda bir soruşturma yapalım" dedi.

Mersin sahillerinde geçmiş dönemde Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiralanan, ancak işlevsel bir şekilde kullanılamayan plajlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, "Kiralanmış, bedel ödeniyor ama orada herhangi bir belediyenin yatırımı da yoktu, işletilmiyordu. Gereksiz yere bir kira ödemesi söz konusu. Diğer taraftan bazı bölgeler yine kiralanmış ancak bizim açımızdan işletilmesi son derece zor. Belediyeye külfet getiriyor. Bu konuda da sorunların çözümünde yalnız kalıyoruz, yani kendi paramızla rezil oluyoruz. Susanoğlu plajı ile ilgili olarak o dönemde kaymakamlıkla bir anlaşmazlık söz konusu olmuş. O anlaşmazlığı o an çözmek için çok geniş bir alan kiralanmış ve en çok kira bedeli ödediğimiz nokta orası. Bunları ortadan kaldırmak için bir düzene gidelim. Yine plajlarda belirli noktaları işletelim. İş yaparken en iyisini, en doğrusunu, düzgününü yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan uzanamadığımız yere şapkamızı atarak hizmet olmaz. Dolayısıyla bunu da yaparken doğru işler yapmak istiyoruz. Gelecek yıl için Susanoğlu, Kocahasanlı, Kumkuyu gibi plajlarımız işletilecek ama çok daha derli toplu olacak ve giderlerimiz de azalacak" dedi,

Emirler Kent Ormanı projesini durdurduklarını ifade eden Başkan Seçer, "Bir proje yapılmış. 7 milyon civarında para harcanmış. Benim bu projeyi tamamlamam için 28 milyon lira ek paraya ihtiyacım var. Benim öyle bir param yok. Param da olsa bunu mantıklı görmediğim için çok açık söylüyorum 7 milyondan vazgeçtik. Orası Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsisti. İlgilenen kurumlar varsa ilgilenebilir. Orada yatırımları öyle bıraktık" ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, Meclis üyelerinden belediye otobüslerinin klimalarının çalışmadığı ile ilgili gelen şikayetler konusunu dikkate alarak, "Şu anda 73 otobüs için ihaleye çıkacağız, kalan 27 otobüs için de Ocak ayında ihalenin ikinci aşamasını yapacağız. Burada bizim bir ihmalimiz var. Klimalarımız ya arızalı ya da otobüs şoförleri bilinçli olarak bu klimaları açmıyorlar. Bunu bir ihbar kabul edelim. Bu konuda bir soruşturma yapalım" dedi.

Mersin ile Batı Çin'deki en büyük şehir olan ve yaklaşık 2.2 milyon nüfusa sahip, ekonomi, kültür, eğitim, teknoloji, ulaşım ve ticaretin merkezi Xining şehriyle kardeş kent olunması ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Kente yaşayan vatandaşlara yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Arasında Menopoz Okulu Açılmasına Dair İş Birliği Protokolü'nü imzalamak üzere, Başkan Seçer'e yetki verilmesi ile ilgili teklif Meclis'te görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından 8-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 8'nci Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi'ne 50 bin TL destek verilmesi ile ilgili teklif, Meclis üyeleri tarafından görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Yenişehir Belediyesi'nin 19-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Yenişehir Triatlonu ve diğer sportif faaliyetler için 100 bin TL destek verilmesi konusu ile ilgili gündem dışı madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplu taşıma hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi ve vatandaş memnuniyetinin arttırılabilmesi amacıyla 73 adet 12 metrelik doğalgazlı otobüsün alınabilmesi için 2019 yılında edinilecek taşıtların (T1) cetveline eklenmesi ile ilgili teklif, oy birliği ile kabul edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.