Mersin, 'fuar kenti' olacak

Mersin, 'fuar kenti' olacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  Başkanı Kadri Şaman, "Mersin, İstanbul'dan sonra ciddi bir fuar merkezi  olma yolunda önemli adımlar attı"...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  Başkanı Kadri Şaman, "Mersin, İstanbul'dan sonra ciddi bir fuar merkezi  olma yolunda önemli adımlar attı" dedi.

Şaman, Kasım ayında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu yıl  ikincisi yapılacak Mersin Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet  Fuarı'nın (MOF'07) MTSO'da düzenlenen tanıtım toplantısında, 10 yılı  aşkın süredir çabaladıkları fuarcılığın artık yerleşmeye başladığını  söyledi.

Mersin'in artık "fuar kenti" olarak anılacağını ifade eden Şaman,  şöyle konuştu: "Bunun en son örneğini, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Mersin Home  Fuarı ile ispatladık. Her şeyden önce alt kademe Yenişehir Belediyesi  sayesinde ciddi bir fuar merkezine kavuştuk.

Mersin, fuar merkezi olma yolunda önemli adımlar attı. Dolayısıyla  Mersin, İstanbul'dan sonra önemli bir fuar merkezi olarak gündeme  gelecek. Bu hem kentin tanıtımına hem de turizm ve ekonomisine önemli  katkılar sağlayacak."

MTSO Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder de Mersin Home Fuarı'nda  hedeflerinin daha üzerine çıktıklarını belirtti.

İlk kez ve kısa bir sürede gerçekleştirilmesine rağmen fuara 20'si il  dışından 105 firmanın katıldığını, 30 bin ziyaretçi beklerken, 44 bin  ziyaretçiye ulaştıklarını anlatan Öder, "Bu iyi bir gelişme. Önümüzdeki  yıllarda bu sayı daha artacaktır. Süremizin kısıtlı olmasından dolayı  katılım belki az oldu. Ama yine de beklentilerimizin üstünde oldu. Hatta  Suriye ve Irak'tan ziyaretçiler geldi" dedi.

Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) yönetim kurulu  başkanı Alper Gürsoy ise bu yıl düzenlenen fuarın Otomotiv  Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından desteklenmesi açısından önem  taşıdığını belirtti.

1-7 Kasım tarihleri arasında 12 bin metrekare kapalı alana sahip  Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuara, 80'in üzerinde  firmanın katılmasını beklediklerini anlatan Gürsoy, ayrıca, dışarıda bir  çadır kurulacağını kaydetti.

Toplantıya, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı  Engin Tan Narin, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı  Şerafettin Aşut ve MTSO yöneticileri katıldı.

 

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.