Mersin Limanı'nda oturma eylemi
Özelleştirildikten sonra PSA-Akfen ortak girişimi bünyesindeki Mersin International Port (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı'nda taşeron firmada çalışırken...
Özelleştirildikten sonra PSA-Akfen ortak girişimi bünyesindeki Mersin International Port (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı'nda taşeron firmada çalışırken ekonomik durgunluk ve iş hacimlerindeki düşüş gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçiler, eylemlerini 124. gününde eş ve çocuklarıyla idari bina önünde sürdürdü.
Bina çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı gözlendi.
Slogan atıp iş başı yapma taleplerini yineleyen işçiler, sorunun çözümü noktasında görüşme talebinde bulunarak oturma eylemi başlattı.
Eylemin ardından yetkililer tarafından çağrılan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, yarım saat süren toplantıya katıldı.
Daha sonra basın mensuplarına bilgi veren Yılmaz, 124 gündür üyelerinin iş ve onuru için mücadele ettiğini, bugüne kadar sorunun çözümüne yönelik görüşme taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.
Bu görüşmenin bile olumlu bir adım olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
''Toplantıda, limana başka işçiler getirilmeye çalışılırsa bunun ciddi kaosa neden olabileceğini söyledik. Tek isteğimizin işçilerin yeniden iş başı yaptırılması olduğunu yineledik. Aylardır işsiz kalan kişilerin artık eve ekmek götüremez hale geldiğini belirttik. İlgililer de bize sorunu çözmek için gayret göstereceklerini ve taleplerimizi genel merkezleriyle paylaşacaklarını bildirdi. Bu görüşme neticesinde bugün bize yakışan olgunluk içerisinde dağılacağız ve yanıtı bekleyeceğiz.''
Yılmaz, işten çıkarılan işçi sayısının 200'e ulaştığını bildirdi.
Bir süre slogan atan işçiler, daha sonra dağıldı.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.