Mersin Yat Limanı hizmete girdi

Mersin Yat Limanı hizmete girdi

Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından 23 yıl 6 ay işletilecek liman, sonrasında devlete devredilecek. Yat limanının 4 bin kişiye istihdam sağlaması...

Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından 23 yıl 6 ay işletilecek liman, sonrasında devlete devredilecek. Yat limanının 4 bin kişiye istihdam sağlaması ve yıllık 40 milyon lira gelir getirmesi bekleniyor. Limanın açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Burası sadece yat limanı değil, içinde barındırdığı alışveriş merkezleri, yiyecek-içecek alanları ile Mersin sahilinde, Mersinliler için bir yaşam alanı olacak” dedi.

Kumkuyu Limanı geliyor

Türkiye’nin bir deniz, sanayi, turizm ve tarım ülkesi olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, “Mersin de turizm ili olarak öne çıkmak istiyor. Yat limanı, havalimanı, Tarsus ve Kazanlı’da yapılacak 9 bin yataklı turizm merkezi bu amaçla Mersin’e kazandırıldı. Mersin’in bir limanı var, şimdi çok daha verimli çalışıyor ama yetmez. Mersin, Türkiye’nin Kafkasya’ya, Orta Doğuya, Afrika’ya açılan kapısı olacak. Yap-İşlet-devret modeliyle dünyanın en büyük konteyner limanlarından biri Mersin’e yapılacak. Mersin’i Antalya ve Anamur ile buluşturacağız. 2014’te de Akdeniz sahil yolunu tamamen bitirmiş olacağız. Karaman’dan, Mut’dan Silifke’ye inen yol çalışmaları da devam ediyor. Mersin’i yolların buluştuğu yer haline getiriyoruz. Mersin artık yat limanıyla, turizm merkezleriyle ve uluslararası havalimanıyla Akdeniz’in doğusunun parlayan yıldızı haline geliyor. Mersin Yat Limanı’ndan sonra sıra Kumkuyu’da yapılacak limana da gelecek.”

Hizmet dönemi yaşanacak

Ekonomi Bakanı Çağlayan da, Mersin’i bir marka şehir ve Doğu Akdeniz’in incisi yapma, hak ettiği yere getirme noktasında önemli bir açılış yaptıklarını söyledi. Mersin’le ilgili bir çok önemli proje bulunduğunu ifade eden Çağlayan, “Tarsus, Kazanlı ve sonra Erdemli’de yapılacak turizm tesisleriyle karayolu, denizyolu ve havayolu olmak üzere daha bir çok projede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın hizmetlerinin yaşanacağı bir döneme giriyoruz” diye konuştu.

Havalimanı ihalesi yapılacak

Mersin’e yapılacak serbest bölgelerin başında yat üretiminin de olacağnıı kaydeden Çağlayan, şöyle konuştu: “Mersin’i bu coğrafyanın önemli bir aktarım merkezi yapacağız. 15 Aralık’ta uluslararası havalimanı ihalesi de yapılıyor. Türkiye’nin ikinci büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı olacak. Yıllık 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyanın en büyük 10 konteyner limanından birisi de Mersin’e yapılacak.”

Mersin denizden istediğini tam alamıyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mersin’in tarımla da ilgili çok önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Bu anlamda bakanlık olarak Mersin’e önemli desteklerde bulunduklarını ifade eden Bakan Eker, Mersin’in deniz kıyısında olmasına rağmen, denizin nimetlerinden yeterince faydalanamadığını dile getirdi. Eker, yat limanının bu anlamda Mersin’e bir çok yeni imkan sağlayacağını söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.