Mersin'de zafer İlağa'nın

Mersin'de zafer İlağa'nın

YÖK Genel Kurulu kararı ile kapatılan Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksek Okulu'nun yeniden hizmete açılması ile ilgili İlağa Vakfı'nca Danıştay'a...

YÖK Genel Kurulu kararı ile kapatılan Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksek Okulu'nun yeniden hizmete açılması ile ilgili İlağa Vakfı'nca Danıştay'a açılan davanın sonuçlandığı bildirildi.

İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Vekili Hakan İlağa, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek Danıştay kararını açıkladı. 2007 yılında YÖK kararıyla kapatılan okulla ilgili olarak Danıştay'a yaptıkları itirazın lehlerine sonuçlandığını belirten İlağa, "Vakfa kaynak aktarmaktan dolayı suçlanarak elimizden alınan Deniz ve Ticaret Meslek Yüksekokulu'nun neticelenen davaya göre Mersin Üniversitesi tarafından en kısa zamanda teslim edileceği inancındayız" dedi.

Eski YÖK başkanı döneminde kendilerine sürekli dava açıldığını kaydeden İlağa, YÖK 'ün vakfın mülkiyetini işgal ettiğini, 2 bin öğrenciye hizmet verebilecek konumda olan Mersin Denizcilik ve Ticaret Yüksekokulu'nda şu anda 300'e yakın kişinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Vakfa teslim edilecek olan Mersin Denizcilik ve Ticaret Yüksekokulu'nu fakülte haline getireceklerini dile getiren İlağa, Mersin'e, Akdeniz bölgesinde bulunmayan Denizcilik Üniversitesi'ni açacaklarını ve burada 10 yıl içerisinde 5 bin öğrenciye eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.