Mesaide ticari, sonrasında aile SUV’u: Citroën Berlingo

Mesaide ticari, sonrasında aile SUV’u: Citroën Berlingo

Modern ve çekici tasarımı, üst düzeye taşınan konforu ve en yeni nesil bağlantı özellikleriyle ailelerin ve ticaret profesyonellerinin beklentilerini karşılayan ideal bir araç. Üstelik, yakıt masrafı da cebinizi yakmayacak kadar uygun.

Citroën Berlingo, yenilenmiş haliyle göze çok hoş gelen bir yapıya kavuşmuş. Araç, şehir içinde hızlı bir şekilde gezinmeye imkân veren çok yönlülük, konfor ve çevikliğin ideal bir karışımı. Bu da onu mükemmel bir yol arkadaşı yapıyor. Şehir macerasının heyecanını daha önce hiç olmadığı kadar deneyimlemenize yardımcı olacak dinamik performansa ek olarak geniş bir iç mekân sunuyor ve yenilikçi özellikler taşıyor. 

Bizim test ettiğimiz Citroën Berlingo Shine bold XTR, 1.5 litrelik dizel motor, 130 HP güç ve 300 Nm tork değerleri sunuyor. 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen motor sayesinde araç 0-100 km/s hızlanmasını 11.5 saniyede gerçekleştiriyor ve 184 km/s hıza çıkabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi 4.1 litre. Tabi bu değer şehir içi, ya da şehir dışı kullanımına göre değişebiliyor. Ayrıca, yeni çıkan kanunun tüm gereklerini karşılayacak donanıma sahip. Yani, bir binek araçta güvenliğiniz için hangi fonksiyonlar olması gerekiyorsa, işte bu araçta da var.

yeni-citroen-berlingo-7.jpg

TİCARİ, MPV VE SUV ÜÇÜ BİR ARADA

Kabine girdiğinizde 10 inçlik bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. Otomobilin güvenlik sistemlerinin kontrolü de buradan yönetiliyor. Otomobili hem MPV, hem ticari, hem de SUV diye tanımlayabilirsiniz. Birbirinden bağımsız 3 adet katlanabilir koltuğu ile benzersiz bir modülerlik ve herkes için eşit konfor sunuyor. Tüm aile için çeşitli saklama alanlarıyla donatılan model, geniş diz mesafesine sahip. Bu da şehir sokaklarında gezinirken veya uzun yolculuklara çıkarken her sürüşü oldukça keyifli bir deneyim haline getiriyor.

Kokpitte sert ve yumuşak malzemeler uyum içinde kullanılmış. Çift renkli koltuklar yanal destek ve baldır desteği sunarken, arka koltuklar birbirinden bağımsız şekilde öne ve arkaya kaydırılabiliyor veya katlanabiliyor. İç mekanda büyük panoramik cam tavan, kabin içine daha fazla ışık ulaştırırken, elektrikli perde ile güneş ışınlarından korunabiliyorsunuz. Ayrıca tam tepenizde ayarlar bölümünden ışığın güçlü ya da zayıf gelmesini sağlayabileceğiniz büyükçe bir lamba yer almakta. Baş üstü raflarla birlikte 60 litre saklama alanı sunulan modelde geniş açılan sürgülü yan kapılar iniş ve binişi kolaylaştırıyor.

yeni-citroen-berlingo-9.jpg

DIŞ TASARIM ŞIKLIĞI

Şık stil ve kullanışlılık kombinasyonu nedeniyle Berlingo, ilk bakışta bile oldukça etkileyici bir dış tasarım sunuyor. 4.40 metre uzunluğuyla 5 yolcu taşıyabilen modelin ön kısmında tasarımı güçlendiren detaylar yer alıyor. Yan gövdesindeki Airbump panelleri, yüksek konumlu kısa kaputu, tavan barları, iki bölümlü farları ve daha fazla aydınlık sağlayan ön camıyla da dikkat çekiyor.

Yanlarda ise yüksek konumlanan tavanın düz çizgisi, karartılmış arka camlar, koyu renkli tavan barları, yine koyu renkli cam çerçeveleri ve kapı eşiklerinde hafif yan darbelere ve çizilmelere karşı kapıları koruyan Airbump kaplamalar öne çıkıyor. Camların kıvrımlı yapısı ise yan bölüme estetik bir dokunuş katıyor.

Arka bölümde ise tampondan tavana kadar geniş ve yüksek açılan bagaj kapağının iki yanında dik ve uzun stop lambaları yer alıyor. Bagaj kapağı üzerinde marka ismi, logosu ile model adı krom detaylarla yer alıyor. Araç, standart olarak 16 inç jantlarla sunulurken, bizim kullandığımız XTR’de 17 inçlik alaşım jantlar ile araç daha dinamik bir görünüme kavuşuyor.

yeni-citroen-berlingo-17.jpg

FONKSİYONEL VE KOCAMAN BAGAJ

Tüm koltuklar dik konumdayken 775 litre olan yükleme alanı koltukların katlanmasıyla 3.500 litreye kadar genişleyebiliyor. Bagajın üzerinde bir bölüm daha var oraya da küçük eşyalarınızı koyabiliyorsunuz. Arkadaki kafes göz zevkinizi rahatsız ediyorsa, sökülebiliyor. Yasal bir zorunluluk yok. Bu arada bagaj kapağını komple açabileceğiniz gibi sadece arka camı açarak da pratik şekilde eşyalarınızı araca koyabiliyorsunuz.

yeni-citroen-berlingo-13.jpg

GÜVENLİ SÜRÜŞ

Model, düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu değerlerine sahip yeni nesil dizel motor seçenekleri sunuyor. Citroën Berlingo motor özellikleri arasında performansı ve verimliliği artırmak için titizlikle oluşturulan her bileşen, beklentileri aşan bir sürüş deneyimi sağlıyor. Yakıt tasarrufu sağlamasının yanı sıra uzun mesafeleri aşmakta da büyük bir güven veriyor. Berlingo, motor konusundaki gücü ve ekonomik sürüşüyle kullanıcılarına oldukça geliştirilmiş bir deneyim yaşatıyor.

HIZ SINIRLARINI 10 EKSİK OLARAK DÜŞÜNÜN

Hız sınırlarına dikkat edin, gösterilenden 10 km daha az hızla gitmeniz sizi muhtemel cezalardan kurtaracaktır. Bu araç her ne kadar SUV gibi görünse de, sonuçta bir ticari araç.

11 Ağustos itibariyle anahtar teslim fiyatı: 1.350.000 ₺

Selçuk ONUR - OTOPODYUM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.