Metallica, M72 Dünya Turu’na, IVECO ile start veriyor

Metallica, M72 Dünya Turu’na, IVECO ile start veriyor

Iveco Group'un Centro Stile tarafından tasarlanan metalik esintili özel üretim görünüm, üst düzey donanım ve özelliklerle tamamlanan 72 ağır hizmet kamyonundan oluşan sınırlı bir seriyi süsleyecek.

metallica.jpg

IVECO, geçtiğimiz Kasım ayında Barselona'da IVECO'nun tamamen yenilenen araçlarının lansmanında duyurulan ortaklığın bir parçası olarak grubun M72 Dünya Turu'nun Avrupa ayağında Metallica’ya eşlik etmeye hazır. IVECO ve Metallica birlikte CO2 emisyonlarının azaltılmasını sağlıyor ve sürdürülebilir eylemlere olan ortak bağlılıkları sayesinde konserlerin gerçekleşeceği toplulukları destekliyor. IVECO, Metallica personeli ve konser ekipmanlarının lojistiği için doğal gazlı, elektrikli, yenilenebilir dizel motorlu kamyonlar ve minibüsler bu büyük organizasyonda yerini alıyor. IVECO, Avrupa Turu'ndaki 9 durağın tamamına (Münih, Milano, Viyana, Helsinki, Kopenhag, Oslo, Clisson, Varşova ve Madrid) düşük emisyonlu ulaşım sağlamak için rock grubuyla ortaklık yapıyor. Yakıt hücreli bir elektrikli kamyon da Turun son aşamalarında çoklu enerji filosunun içinde yer alacak.

IVECO, enerji şirketi Shell’in benzin istasyonları ağına güvenerek, konser mekanlarına giden güzergahlardaki araçlara yakıt ikmali yapmak için iş birliği gerçekleştirecek...

Iveco Group Kamyon İş Birimi Başkanı Luca Sra, şunları söyledi: "Muhteşem Metallica ile yol almaktan mutluluk duyuyoruz. Shell'in düşük karbonlu yakıt çözümleriyle çalışan alternatif tahrikli araçlarımız, M72 Turu'nun Avrupa konserlerinde grubun karbon ayak izinin azaltılmasına katkıda bulunacak. Özel bir Metallica görünümüyle tasarlanan çok enerjili filo, Avrupa'daki yollarda ve konser mekanlarında seyahat ederken sürdürülebilir taşımacılığın güçlü bir elçisi olarak hareket edecek" dedi.

Metallica, "Iveco Grubu ile ilk tanıştığımızda, bu proje için vizyonlarını, ulaşımın ve karbon emisyonlarının geleceğini nasıl değiştirmeyi hedeflediklerini gösterdiler. Metallica'nın hedeflerinin de uyumlu olduğunu hemen anladık ve ağır hizmet araçlarında CO2 emisyonlarını azaltmanın büyük potansiyelini fark ettik. Ortaklığımızı, 24 Mayıs'ta, IVECO'nun doğal gazlı, elektrikli ve yenilenebilir dizel motorlu araçlarının ekipmanlarımızı şehirden şehre taşımasıyla M72 Dünya Turu'nun Avrupa'da devam etmesiyle başlatacağız. Birlikte, Iveco Group'un 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdüne katkıda bulunabileceğiz. Bunun bir parçası olmak bizim için ne kadar inanılmaz!" yorumunu yaptı.

Shell Avrupa Ticari Karayolu Taşımacılığı Genel Müdürü Janine Albrecht-Webb iş birliği ile ilgili "Shell, Shell BioLNG ve Shell Yenilenebilir Dizel gibi düşük karbonlu yakıtlar sağlamayı amaçlayarak, yaşam döngüsü taşımacılığı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için IVECO ile iş birliği yapıyor. Örneğin, Shell BioLNG, sadık müşterilerine CO2e* yaşam döngüsü emisyonlarında B7 dizele kıyasla %100 azalma sunuyor" diyor.

IVECO'nun çok enerjili filosu, Metallica'nın Avrupa Turu'na sürdürülebilir yeniliklerle güç veriyor

Metallica Tur'un Avrupa ayağını destekleyen filo, 10 adet IVECO S-Way ağır hizmet doğal gazlı araç, 4 adet IVECO S-Way'den oluşacak ve grubun Shell yakıt ikmal ağından yararlanan ekipmanlarını taşımak için kullanılacak. Çok enerjili filo, daha fazla lojistik sağlamak ve IVECO tarafından tamamen üretilen ilk elektrikli ağır hizmet kamyonu olan 2 IVECO S-eWay, 2 IVECO S-Way LNG ve yenilenebilir dizel ile çalışan bir IVECO S-Way ile turnede destek verecek. Bir IVECO S-eWay yakıt hücreli araçta turnenin İspanya ayağında konvoya katılacak.

Grubun tüm çalışanları için servis hizmeti, eDaily minibüsleri ve kardeş marka IVECO BUS’ın Evadys otobüsü tarafından sağlanacak.

IVECO'nun alternatif yakıtlı araçları ile Metallica, karbonsuzlaştırma yolculuğunda önemli bir adım atacak. IVECO ve Metallica arasındaki iş birliği, çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk üzerine inşa edilmiş ortak zeminde buluşuyor.

Turdaki IVECO S-Way kamyon filosunun bir kısmı Shell Yenilenebilir Dizel ve Shell BioLNG ile beslenecek. Avrupa'da Shell Yenilenebilir Dizel, B7 dizele kıyasla %90'a kadar daha az yaşam döngüsü CO2e emisyonu sunmaktadır. Shell BioLNG, sadık müşterileri için B7 dizele kıyasla CO2e yaşam döngüsü emisyonlarında %100 azalma sunmaktadır. Shell BioLNG, karbon ayak izlerini azaltmaya odaklanan taşımacılık şirketleri için, kimyasal özellikleri altyapı veya ekipmanda değişiklik yapmadan LNG'den geçişi mümkün kıldığından, yaşam döngüsü CO2e emisyonlarını yaymak için anında bir çözüm sunar. Shell ayrıca Shell FuelSave Dizel ve Shell LNG sağlayacak ve enerji şirketi önlenemeyen veya azaltılamayan hesaplanmış yaşam döngüsü CO2e emisyonları için karbon kredisi satın alacak.

IVECO'nun Metallica Filosu: Etkileyici ve Limitli Tasarlanmış Kamyonlar

Iveco Group'un Centro Stile'i, Metallica'nın 72 Seasons albümünden ilham alarak, yaşamın ilk 18 yılındaki dönüştürücü deneyimleri 72 büyüme ve evrim mevsimine benzeterek tüm filo için özel üretim bir tasarım yaptı. Bu benzersiz görünüm, albümün estetiğini yansıtan canlı sarılarla şık siyah renklerden oluşuyor. Özellikle, ön ızgara, IVECO ile ikonik grup arasındaki ortaklığı simgeleyen ikonik Metallica logosunu gururla sergiliyor.

Metallica'dan ilham alan özel donanımlarla süslenmiş 72 üst düzey ağır hizmet kamyonundan oluşan sınırlı bir seri, yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek ve meraklılarına bu ortak girişimin bir parçasına sahip olma şansı sunacak.

IVECO’nun odağı Kamyon sürücüleri

IVECO'nun tüm çabalarının merkezinde kamyon şoförleri yer alıyor ve bu, Metallica ile olan ortaklığına da yansıyor. Özel bir yarışma, tüm araç markalarının sürücülerine, konser biletleri ve harika ödüller kazanma fırsatı sunuyor. IVECO, yarışma için şoförleri Metallica müziği eşliğinde performans sergiledikleri videoları göndermeye davet edecek. Son olarak, MY METALLICA TRUCK dijital aracı, hayranların sosyal medyada paylaşmak için mükemmel olan fotoğraflarını içeren kişiselleştirilmiş Metallica temalı arka planlar oluşturmasına imkan tanıyacak. Bu girişimler, IVECO'nun kamyon sürücülerini tanıma ve destekleme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

IVECO Village'da özel misafirperverlik ile özel bir Metallica konser deneyimi

Tüm paydaşlarını Tur'a dahil etmek amacıyla, ortaklık kapsamında IVECO'nun müşterileri ve müşterilerinin yanı sıra özel bir yarışmayla bilet kazanma şansına sahip olan Iveco Group çalışanları için 1.400 adetin üzerinde bilet ayrıldı. IVECO dostları, ikonik grup stili ve renkleriyle özelleştirilmiş benzersiz bir Misafir Alanı olan IVECO Village'da ağırlanacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.