'Metro' 1000 kızı umuda taşıyacak

'Metro' 1000 kızı umuda taşıyacak

Milliyet'in kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla sürdürdüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına METRO Group'tan destek geldi. Daha önce...

Milliyet'in kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla sürdürdüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına METRO Group'tan destek geldi. Daha önce 100 kız öğrenciye burs sağlayarak kampanyaya destek olan METRO Group, bu kez 9 farklı ildeki 1000 kız öğrencinin üç yıllık eğitim masrafını karşılayacak.

Burs protokolü dün METRO Group binasında, Milliyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ve METRO Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu tarafından imzalandı.

Törene Real Hipermarketleri Genel Müdürü Ulf Groth, Metro Group Genel Müdürü Gündüz Bayer ile Metro Group Genel Müdürü Torsten Bauer de katıldı. İmza töreninde konuşan Doğan, kız çocuklarının okutulması için verdikleri büyük destek nedeniyle METRO Group'a teşekkür ederek, "Öylesine büyük bir destek verdiniz ki basit bir teşekkür kelimesi, yaptıklarınız karşısında yetersiz kalıyor. Bu yardımın öncülük edecek bir rakam olacağına inanıyorum" dedi.

Sadece Güneydoğu değil Kampanyaya ilk olarak 100 kız öğrencinin okutulmasıyla katıldıklarını hatırlatan Nurdan Tümbek Tekeoğlu ise, "Bu kampanyaya beni çeken Meral Tamer'in bir yazısı oldu. Hemen arayarak 100 kız çocuğunu okutabileceğimizi söyledim. Ancak bu beni hiç tatmin etmedi. Önce 200'e şimdi de 1000'e yükseltmeye karar verdik. Ben bu hareketin diğer şirketlere örnek olacağına inanıyorum. Türkiye'nin en büyük 500 firması, 200 öğrenciyi üstlense 100 bin olur. Bunu seferberlik haline getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin 9 ilinden 1000 öğrenciye burs imkânı sağlayacaklarını anlatan Tekeoğlu şöyle devam etti: "Biz sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile sınırlı kalmak istemedik. Türkiye'nin dört bir yerinden 1000 kızımıza ulaşmak istiyoruz. Bu çerçevede Muş, Bursa, Muğla, Trabzon, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Antakya, İzmir ve Konya illerini belirledik. Ayrıca ikinci yarıyıl başlangıcında Doğan grubunun da desteğini alarak her ilde okul töreni yapmak istiyoruz. Bu törenlerde çocukların kitaplarını, kırtasiye masraflarını karşılamak, orada ihtiyaçlarını anında saptayıp temin etmek hedefindeyiz."

Kampanya çerçevesinde 1000 kız çocuğunun 100'ünün eğitim masraflarını METRO Group Asset Management, 200'ünü Metro Cash&Carry, 300'ünü Real Hipermarketleri ve 400'ünü Metro Group üstlenecek.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.