Michelin’in ekonolojik koruma alanı girişimi 20. yılında

Michelin’in ekonolojik koruma alanı girişimi 20. yılında

Michelin’in, Güney Bahia'da 3.950 hektarlık bir alan olan Michelin Ekolojik Rezervi (REM), dünyanın en çok tehdit altındaki ekosistemlerinden biri olan Atlantik Ormanı'ndaki biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik 20 yıllık çalışmasını tamamlıyor.

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin’in, Güney Bahia'da 3.950 hektarlık bir alan olan Michelin Ekolojik Rezervi (REM) girişimi, dünyanın en çok tehdit altındaki ekosistemlerinden biri olan Atlantik Ormanı'ndaki biyolojik çeşitliliğin restore edilmesi ve korunmasına yönelik 20 yıllık çalışmasını tamamlıyor.

Michelin Ekolojik Koruma Alanı direktörü Kevin Flesher Güney Bahia’daki Michelin Ekolojik Rezerv (REM) Girişimine ilişkin olarak “Asıl zorluk, insanların ormanda yasa dışı faaliyetlerde bulunmasının nasıl önlenebileceğini bulmaktı. İkinci zorluğumuz ise böyle bir geleneğin olmadığı bir bölgede bir koruma ekibi oluşturmaktı” dedi.

Kuruluşundan bu yana 275 farklı yağmur ormanı türünden 110.000 ağaç dikildiğini, nadir sert ağaç popülasyonlarının arttığını ve bitki örtüsünün zenginleştirildiğine dikkat çeken Kevin “Bu çalışmalarla birlikte bu topraklar gelecek yüzyıllar boyunca orman hayvanlarının popülasyonlarını da destekleyecek. Son 20 yılda elde ettiğimiz sonuçlar ekonomik, sosyal ve çevresel ihtiyaçları uzlaştırmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Tükenmek üzere olan bir ormanla başladık ve bugün 20 yıl sonra hayat dolu bir ormana sahip olduğumuzu görüyoruz” dedi.

Michelin Ekonojik Koruma Alanı altı temele dayanıyor

Ormanları kurtarmak için birçok koruma eylemine ihtiyaç var ve Michelin Ekolojik Koruma Alanı da bu küresel çabanın bir parçası olarak dikkat çekiyor. Girişim altı temel başlıkta; koruma, restorasyon, araştırma, çevre eğitimi, kadın liderler ve ekoturizmden oluşuyor. Rezerv ayrıca hem kırsal hem de kentsel 5 topluluktaki gençler ve çocuklar ile okullar için bir çevre eğitimi programı geliştiriyor. Korumanın önemi ve güçlendirilmesi hakkında bilginin çoğaltıcıları olarak yerel kadın liderlerin geliştirilmesinin de önemli olduğunu kaydeden Flesher, “Yerel toplulukları geliştirmenin önemli olduğuna inanıyoruz çünkü bu alanı paylaşıyoruz. İşimiz, insanların nasıl daha sürdürülebilir bir yaşam sürdürebilecekleri konusunda bilinçli kararlar verebilmeleri için çevrenin değerini göstermek. Rezervin işlevlerinden biri de ekosistem süreçlerini sadece türlerin değil, aynı zamanda bölgede yaşayan insanların sağlığı için de korumak” şeklinde özetliyor.

Brazilya’da Igrapiúna ve Ituberá arasında, Salvador'a 140 kilometre uzaklıkta yer alan Michelin’in ekolojik rezervi, aynı zamanda yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki ve yılda 82 bin ziyaretçi alan, bölgenin en büyük şelalelerinden birine sahip olan Parque da Cachoeira Pancada Grande'yi de kapsıyor.

Rakamlarla 20 yıllık REM (MICHELIN EKOLOJİK REZERV)

• Kuzeydoğu'da 3950 hektar Atlantik Ormanı

• 275 farklı türden 110 bin ağaç dikildi

• Cachoeira da Pancada Grande'ye yılda 82 bin ziyaretçi

• Rezerve kayıtlı 2 bin tür

• Bilim adına 40 yeni tür keşfedildi

• Koruma ve ekolojik araştırmalara olan bağlılığın onuruna, 5 yeni tür Michelin adının bir çeşidini taşıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.