MIP'ten 80 öğrenciye eğitim

MIP'ten 80 öğrenciye eğitim

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı işbirliğiyle geliştirilen 'Eski Köye Yeni Adet' adlı sosyal sorumluluk projesi...

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı işbirliğiyle geliştirilen 'Eski Köye Yeni Adet' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Haziran ve Temmuz aylarında 80 öğrenciye daha eğitim verileceği bildirildi.

MIP'den yapılan açıklamada, proje kapsamında Ocak ayında Mersin'in 21 köyünden 40 gence eğitim verildiği ifade edilirken, diğer köylere de ulaşılması hedeflendiği kaydedildi. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen 'Eski Köye Yeni Adet' projesi çerçevesinde, Mersin Valiliği tarafından saptanan 63 köyün köy konaklarında üniteler oluşturularak 13-15 yaşlarındaki toplam 126 öğrenciye eğitim verilmesinin amaçlandığı belirtildi. TİKAV tarafından özel olarak eğitilen gönüllü MIP çalışanlarının da proje süresince yetişkinlere vereceği eğitimle, toplamda 7 bin 560 kişiye ulaşılması hedeflenirken, öğrencilere; TİKAV, İl Sağlık Müdürlüğü ve gönüllü MIP çalışanları tarafından, 'Bilgisayar okur yazarlığı, öz bakım ve hijyen, ilk yardım, doğru beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve diş bakımı' eğitimlerinin verildiği kaydedildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.