Mobil ile WEConnect’ten Kadınların Tedarik Zincirinde Güçlenmesine  Tam Destek

Mobil ile WEConnect’ten Kadınların Tedarik Zincirinde Güçlenmesine Tam Destek

Mobil Oil Türk A.Ş., kadın iş sahiplerine, büyük kurumların tedarik zincirine dahil olmaları için fırsatlar sunan WEConnect International ile birlikte kadınlara networklerini geliştirme imkânı sağlıyor.

Kadınların iş hayatında daha aktif yer almaları adına önemli iş birliklerine imza atan Mobil Oil Türk A.Ş., Türkiye’deki kadınların sahip olduğu işletmeleri desteklemek, tedarik zincirinde güçlenmelerine yardımcı olmak adına örnek bir organizasyonu daha geride bıraktı. Dünyanın birçok ülkesindeki kadın iş sahiplerine, lokal ya da global kurumların tedarik zincirine dahil olmaları için fırsatlar sunmayı amaçlayan WEConnect International’ın düzenlediği, Mobil Oil Türk A.Ş.’nin de sponsorlarından biri olduğu bu yıl altıncısı düzenlenen “Satın Almacıyla Tanışma Toplantısı” Hotel Sheraton İstanbul’da gerçekleştirildi.

150’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor!

Toplantıda konuşan Exxon Mobil Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Stratejik Otomotiv Müşteriler Müdürü Eda Demir, WEConnect’in 150’den fazla ülkede faaliyette bulunduğunu söyledi. WEConnect’in portföyünde 15 bin kadın olduğunu ifade eden Eda Demir, “Küçük ve çeşitli tedarikçiler ile çalışmak şirketlere çok büyük bir esneklik kazandırıyor” dedi. Bu tedarikçilerin şirketlerde fiyat rekabetini artırdığını vurgulayan Eda Demir, “Büyük tedarikçilerin kendi içlerinde bir hegemonyaları olabiliyor, rekabet bunu kırabiliyor. İkincisi de yaratıcılık getiriyor. WEConnect International, iş yaşamında azınlık olan kadınlarımızı destekleyerek çeşitliliği artırmak istedi ve gönüllülük esasına dayanan bir network oluşturdu. Bu şekilde 2011’de Amerika’da gönüllülük esası ile başlayan bu hareket zamanla büyüdü ve yerel iş sahibi olan kadınları destekleyen 3 milyar dolarlık global bir kurum haline geldi” diye konuştu. Mobil ile WEConnect’in ilk kez 2011 yılında buluştuğunu belirten Eda Demir, şöyle devam etti: “Exxon Mobil, WEConnect ile 12 ülkede iş birliğini sürdürüyor. Türkiye’deki başkanlığını da ben yürütüyorum. Türkiye’deki şirketimiz Mobil Oil Türk A.Ş.’ye yeni kadın tedarikçiler kazandırmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız kısıtlı imkanlarla gerçekten ilham verici hikayeler yaratabiliyorlar. Türkiye’de ve dünyada kadının ekonomideki yerini artırmak için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.”

munci-bilgic-nilay-celik-eda-demir.jpgİşyerlerinin sadece yüzde 1,3’ü kadınların!

ExxonMobil’in global portföyde bugün itibarıyla 2 bin kadın girişimcinin yer aldığını söyleyen Eda Demir, “Bu 2 bin kadından WEConnect veya farklı sivil toplum kuruluşları (STK) vasıtası ile aktif olarak satın alma yapılıyor. Bizim Woman Economic Opportunity ile ulaştığımız kadın sayısı 90’dan fazla ülkede 10 binlerce kişi. Kadın iş yeri sahiplerini satın alımcılarla buluşturuyoruz. Bu çok büyük bir fırsat” dedi. Yılda en az 2-3 etkinlik yaptıklarını ifade eden Eda Demir, bu organizasyonun 2022’deki üçüncü toplantı olduğunu da kaydetti. “Türkiye’de kadın işyeri sahibi oranı yüzde 1.3, iş hayatında aktif olarak çalışan kadın oranı yüzde 23 ve bunun çoğunluğunu tarım işçileri oluşturuyor” diyen Eda Demir sözlerine Mobil Oil Türk. A.Ş.’nin kadın tedarikçi sayısını artırmaya yönelik desteğini distribütörlerinin ve tedarikçilerinin de vermesi yönünde çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalar doğrultusunda etkinliklere beraber katılım gösterdiklerini de ekledi. Şirket sahibi kadınların yaşadığı ana sorunun satış olduğunu söyleyen WEConnect Türkiye Direktörü Nilay Çelik ise, “İşlerini çok iyi yapıyorlar ama konu satışa geldiğinde bambaşka bir alanla karşılaşıyorlar. Tabii pandemi de satışı etkileyen çeşitli sorunlara neden oldu ve kadın girişimciler arasında şirketini kapatanlar çok oldu” dedi. Halihazırda 15 bin kadının yer aldığı WEConnect platformunda bu yılki hedefin henüz açıklanmadığını belirten Nilay Çelik, 2023 hedefinin 20 bin kadın olabileceğini kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.