Motorine yeni bir zam da bu gece geliyor

Motorine yeni bir zam da bu gece geliyor

Motorine bu gece yeni bir zam bekleniyor. Akaryakıt dağıtımcıları kamuoyuna açıklama yapmadan iki 'gizli zam' yapmıştı. Ekonomist Oğuz Demir ise sosyal medya paylaşımında motorine 52kuruş zam beklediğini belirtti.

Bu gece motorine 45-50 kuruş düzeyinde zam bekleniyor. Benzine de birkaç gün içinde zam gelebileceği ifade ediliyor. Ekonomist Oğuz Demir yaptığı hesaplama ile motorine 52 kuruş zam beklediğini paylaştı.

Akaryakıta, bir hafta arayla ikinci kez “gizli” zam yapıldı. Bazı dağıtım şirketleri, kamuoyuna açıklama yapmadan önce 3 Ocak Pazartesi’yi 4 Ocak Salı’ya bağlayan gece, ardından da 10 Ocak’ı, 11 Ocak’a bağlayan gece benzine 2, motorine 4 kuruş zam yaptı. Böylece, benzinde 4, motorinde 8 kuruş artış yapıldı.

Bu arada motorine yeni bir zam gelecek. Brent petrol (87 doları aştı) ve küresel piyasalarda ürün fiyatının (motorin ve benzinin) artmasına bağlı olarak yeni zamlar gündeme geldi. Bu gece motorine 45-50 kuruş düzeyinde zam bekleniyor.

Oğuz Demir: Zam 52 kuruş olacak

Ekonomist Oğuz Demir sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Motorine bu akşamdan geçerli 52 kuruş zam beklentisi var. Ama yakında bir de istasyonların kar marjlarındaki artışın zammını da göreceğiz gibi. Uzun bir zamandır düşük kar marjı ile çalıştığını söyleyen istasyonlar da zor durumda. Bütün dengeler şaştı..." dedi.

KAYNAK: HALKTV.COM.TR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.