MSC, deprem bölgesine barınma amaçlı 5 bin konteyner gönderdi

MSC, deprem bölgesine barınma amaçlı 5 bin konteyner gönderdi

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünürü Aponte Ailesi’ne ait dünya devi MSC’nin 5 bin konteyner ile birlikte yardımlar ve iş makinelerinin Medlog aracılıığıyla deprem bölgesine gönderildiğini bildirdi.

TEKİRDAĞ Barbaros’taki Asyaport’un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dün sabah mesaj gönderdi:

- 5 bin konteyneri deprem bölgelerinde halkın barınması için ücretsiz olarak devlete tahsis ediyoruz.

Mesajı okuyunca 17 Ağustos 1999 Marmara depremi günlerini anımsadım. Soyuer’e mesaj yazdım:

- Deprem bölgesinde konteynerde barınmanın kıymetini bilirim. Kocaeli’de öğretmen olan ablama, Marmara depreminde kurulan konteyner kentte torpille yer bulabilmiştik.

Ahmet Soyuer, daha sonra dünürü Aponte Ailesi’ne ait dünya devi MSC konteyner taşımacılığı şirketi, lojistik şirketi Medlog ve Asyaport çalışanlarına gönderdikleri duyuruyu paylaştı:

- Deprem bölgelerinde ihtiyaçların karşılanması için devlet kurumları ile koordineli olarak çalıştığımızı bildirmek isteriz.

Duyuru, bu girişin ardından şöyle sürdü:

- İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği ve AFAD ile koordineli olarak konteyner kent kurulması amacıyla Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illerimize 1250’şer adet, toplamda 5 bin adet konteyner tahsis edilmiştir.

Tekirdağ Valiliği ve AFAD’ın yönlendirmesiyle enkaz çalışmalarında kullanılmak üzere belediye iş makinesinin MEDLOG aracıyla Hatay’a doğru yola çıktığı belirtildi:

- Tekirdağ Valiliği’ne ulaştırılan yardımlar 4 MSC konteynerine yüklenerek MEDLOG araçlarımızla Kahramanmaraş’a doğru yola çıkarıldı.

Ahmet Soyuer’e sordum:

- Özellikle 5 bin konteyner konusunda dünürünüz Aponte ailesinin de desteği var değil mi?

Şöyle yanıtladı:

- Olmaz olur mu? Bu destekleri şimdi vermeyeceksek, ne zaman yapacağız? Bizler ülkemizle birlikte varız. Aponte ailesi de sonuna kadar bu desteğin içinde yer alıyor.

Ardından ekledi:

- Depremin vurduğu illerimize yardım malzemesi göndermek isteyenlere MEDLOG’un filosundaki TIR’lar ücretsiz hizmet vermeye hazır olacak.

KAYNAK: Vahap MUNYAR - EKONOMİM.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.