MSC, Fincantieri ve Snam'dan hidrojenle çalışan cruise için güçbirliği

MSC, Fincantieri ve Snam'dan hidrojenle çalışan cruise için güçbirliği

Amaç, karbonsuzlaştırmayı olabildiğince mümkün kılmak için denizcilikte hidrojen yakıtının kullanılması ihtiyacına dikkat çekmek ve bunu geniş ölçekte gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyulan kamu ve özel yatırımları çekmek.

Bugün MSC Cruises, Fincantieri ve Snam dünyanın ilk okyanusa açılacak hidrojenle çalışan yolcu gemisinin tasarım ve gemi inşasının koşullarını ortaklaşa belirlemek için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandığını duyurdu.

Küresel denizcilik ve lojistik holdingi MSC Grubu’nun bir parçası olan, dünyanın en büyük üçüncü kruvaziyer markası MSC Cruises, dünyanın en büyük gemi inşa gruplarından biri ve önde gelen bir uluslararası enerji altyapısı operatörü ile belirli alanlarda sıfır emisyonlu operasyonları mümkün kılacak, hidrojenle çalışan ve dünyanın ilk okyanusta seyahat eden yolcu gemisini tasarlama ve inşa etme fizibilitesi ve ilgili hidrojen yakıt ikmali altyapısının geliştirilmesi için ilk olarak değerlendirecek bir çalışma yürütmek üzere güçlerini birleştirdi.

Yeşil hidrojen, elektroliz adı verilen kimyasal süreç suyu ayırmak için fosil yakıtlar kullanılmadan, yenilenebilir enerji kullanılarak üretilebilir ve bu nedenle yaşam döngüsünde emisyonsuz olarak kabul edilir. Bu süreç, sadece su buharı ve ısı yayan bir yakıt molekülü aracılığıyla elektrik enerjisi üretmek için kullanılabilir. "Yeşil" hidrojen, ister saf haliyle isterse hidrojenden türetilen bir yakıt olarak olsun, denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılmasına katkıda bulunmak için büyük bir potansiyele sahiptir.

MSC Group Cruise Bölümü Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago,Uzun zamandır çevresel sürdürülebilirliği odak noktası olarak belirleyen bir şirket olarak, sektörümüz için kendimizi enerji devriminin ön saflarına koymak istiyoruz. Bu bağlamda hidrojen enerjisinin büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bununla birlikte, bugün hidrojenden elde edilen enerjinin üretim seviyeleri düşük kalmaktadır. Bu projeyle, gelecek vaat eden bu teknolojiyi filomuzda ve sektörümüzde kullanılmasına öncülük ederken, piyasaya çevresel taahhütlerimizi ne kadar ciddiye aldığımıza dair mümkün olan en güçlü sinyali gönderiyoruz. Gerekli denizcilik teknolojisinin geliştirilmesiyle birlikte ilerledikçe, enerji sağlayıcıların bunu dikkate alarak üretimi artırdığını ve hükümetlerin ve kamu sektörünün, gemi seyahatleri ve deniz taşımacılığının karbondan arındırılması için kritik öneme sahip bir projeye gerekli desteği sağlamak için devreye gireceklerini göreceğimize inanıyoruz.

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono şunları söyledi:Yeni çözümler ve teknolojiler bizim için büyüme kaynağı olan fırsatlardır. Bu da iş ortaklarımıza çevresel etkiyi en aza indirmelerine yardımcı olmak için en iyi inovasyonu sunmamızı sağlamaktadır.”

Snam CEO'su Marco Alverà, “Hidrojen, küresel CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 3'ünü ve ayrıca emisyonların azaltılması zor tüm sektörlerde net sıfır emisyon hedefine ulaşmada kilit bir kolaylaştırıcı olabilir. Snam, karayolu, demiryolu ve deniz yoluyla sürdürülebilir ağır taşımacılık için hidrojen ve biyo LNG gibi yenilenebilir gazların kullanımını teşvik eden somut girişimlere güçlü bir şekilde bağlıdır. Bizim için bu anlaşma, limanlar ve lojistik dahil olmak üzere deniz taşımacılığı zincirinin tamamen karbondan arındırılmasına katkıda bulunmak için yeşil gazlar ve enerji verimliliği konusundaki deneyim, yetkinlik ve teknolojilerimizden yararlanmaya yönelik daha geniş bir stratejinin parçasıdır.”

MSC Grubu’nun Kruvaziyer Divizyonu, 2050 yılına kadar net karbon nötr operasyonlar gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için MSC Cruises, çeşitli tersaneler, tedarikçiler, üreticiler ve diğer kuruluşlarla ortaklaşa çalışarak filosu için çözümler üretme noktasında farklı teknolojilere yatırım yapıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.