MSC Vakfı’ndan iki üniversite ile önemli işbirliği anlaşmaları

MSC Vakfı’ndan iki üniversite ile önemli işbirliği anlaşmaları

MSC Vakfi, Miami Üniversitesi ve Nova Souteastern Üniversitesi ile Süper Mercan programının uygulanmasında resmi başlangıç anlaşmasını imzaladı.

MSC Vakfı, Miami Rosenstiel Deniz ve Atmosfer Bilimleri Okulu ve Nova Southeastern Üniversitesi (Florida) ile 2021'de Süper Mercan Programı araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleyecek lisansüstü staj programının şartlarını (sanal ve Bahamalar'daki Ocean Cay'de yerinde) harmanlanmış bir yaklaşımla tamamlamak üzere anlaşma imzaladı. Bu, MSC Vakfı'nın bir uzmanlar paneliyle birlikte, iklim değişikliği ve kirlilik nedeniyle giderek artan bir şekilde yok olmaya yaklaşan mercan resiflerinin acil durumuna kendi acil yanıtı olarak tasarladığı yenilikçi programın uygulama aşamasının başlangıcını işaret ediyor.

MSC Group'un MSC Vakfı Yönetim Komitesi Başkanı Pierfrancesco Vago, “Bu ortaklık, dünyanın dört bir yanındaki mercan resifleri deniz yaşamının dörtte birini tehdit eden durumu tersine çevirmek için deniz koruma programı uygulama taahhüdümüzde önemli bir adımdır. Okyanus bizim DNA'mızdadır, bu yüzden Super Coral programı Ocean Cay ve Florida çevresindeki mercan resiflerini korumak ve restore etmek için yerel bir girişimden daha fazlasıdır. Mercan dayanıklılığının araştırılması ve uygulanmasında benzersiz bir uzmanlık oluşturmak ve dünya çapında başarıyla kopyalanabilecek bir model geliştirmek için tasarlanmıştır."

Essex Üniversitesi'nde Deniz Biyolojisi Profesörü ve Süper Mercan Programı için MSC Vakfı Danışma Kurulu Baş Bilimsel Danışmanı David Smith şunları vurguladı: “Yok edildikleri kesinlikle doğru. Daha fazla zarar verilmesini durdurmak ve küresel resif kaybı eğilimini tersine çevirecek çözümler bulma çabalarımızı hızlandırmak üzere acilen harekete geçmemiz gerekiyor. Tam olarak bunu yapmak için gerçek bir fırsat olduğunu söyleyebileceğiniz pek vaka yok, bu yüzden burada gerçek bir umut penceremiz var. Şimdi gerçek çözümler sunmaya çalışan büyük ölçekli ortak projeler başlatmak, mercan resifleri ve onlara bağımlı milyonlarca insanın geçim kaynakları için bir geleceği güvence altına almak için en iyi şansımızı temsil ediyor”.

Program, Ocean Cay çevresindeki 64 kilometrekarelik deniz rezervindeki mercan resiflerindeki düşüş durumunu tersine çevirmek için yöntemler araştırmayı, geliştirmeyi, test etmeyi ve iyileştirmeyi amaçlıyor ve okyanus kirliliği ve ısınma gibi çevresel tehditlere karşı daha dirençli mercan türleri ile hasarlı mercan resiflerinin yeniden inşasına öncülük ediyor. Bu çalışmalar University of Miami Rosenstiel School ve Nova Southeastern University bilim adamlarının doğrudan dahil olacağı bir çalışmadır.

Genel olarak, bu programın ilk uygulama aşaması şunları içerir:

  • Biri Karayipler'deki fonksiyonel restorasyon ve mercan koruma yöntemlerine, diğeri ise su altı koşullarına ve sıcaklık değişimlerine dirençli ve/veya dirençli türlere odaklanan mercan resif restorasyonu üzerine iki literatür taramasının derlenmesi.
  • Ocean Cay misafirleri ve genel halk için acil durumda mercan resifleri, bunların önemi ve onları bireysel ve toplu düzeyde korumak için nasıl önlem alınacağı konusunda bilinçlendirme materyallerinin geliştirilmesi.
  • Laboratuvar ve mercan fidanlık alanlarını içeren Ocean Cay'daki Süper Mercan Merkezi'nin (BioLab) ilk aşamasının inşası.

Süper Mercan Programının hedefleri şunlardır:

  • Ocean Cay çevresindeki mercan resiflerini restore ederek çevresel değişime karşı daha dirençli hale getirmek.
  • Resiflerin dayanıklılığını artırmak için dayanıklı Süper Mercan türlerinin ve çeşitlerinin kullanılmasına öncülük etmek.
  • Bilimsel anlayışı ilerletmek ve dünya çapında gelişen mercan ve deniz restorasyonunu teşvik etmek için ölçeklenebilir, tekrarlanabilir bir model geliştirilmesi ve paylaşılması.
  • Denizlerin korunması ve mercan resiflerinin restorasyonu konusunda kamuoyu bilincini ve eylemi desteklemek.
  • Programın zamanlaması: 2019-2024

Ocean Cay’de Super Mercan Programı Hakkında

MSC Vakfı'nın amiral gemisi deniz koruma programı, Miami'nin 65 mil doğusunda, Bahamalar'da Ocean Cay çevresindeki sulara odaklanıyor. Bir zamanlar endüstriyel bir kum kazı alanı olan Ocean Cay, işletmecisi olan MSC Cruises tarafından, şu anda okyanusun bozulmasıyla tehdit edilen önemli deniz türlerine ve mercan habitatlarına ev sahipliği yapan kristal mavisi sularla çevrili özel bir ada destinasyonuna dönüştürüldü. MSC Vakfı, son zamanlarda aşırı okyanus ısısı olaylarından ve adanın çevresindeki sulardaki diğer etkilerden sağ kurtulan, halk arasında “Süper Mercan” olarak adlandırılan dayanıklı mercan türlerini ve genotiplerini belirlemek için bilim adamları ve çevre uzmanlarından oluşan bir ekiple işbirliği içinde çalışıyor. Vakıf, termal olarak toleranslı mercan türlerini ve genotiplerini çoğaltarak ve dışlayarak, çevrede mercan bolluğunu ve çeşitliliğini geri kazanmayı amaçlıyor. Zamanla, bu yenilenen alanlar, güçlü ve esnek ekolojik işlevselliği destekleyecek ve bölgedeki mercan resifleri için bir yaşam çizgisi sağlayarak, onların gelecekte hayatta kalmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Miami Üniversitesi Hakkında

Miami Üniversitesi, yarımküredeki ve dünyadaki kurumları, bireyleri ve fikirleri birbirine bağlamak için farklı bir coğrafi kapasiteye sahip özel bir araştırma üniversitesi ve akademik sağlık sistemidir. Üniversitenin canlı ve çeşitli akademik topluluğu, 180'den fazla anadal ve programda 17.000'den fazla lisans ve lisansüstü öğrenciye hizmet veren 12 okul ve kolejden oluşmaktadır.

Nova Southeastern Üniversitesi (NSU) Hakkında

1964'ten beri NSU, öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunarken, aynı zamanda gerçek kariyer, gerçek katkılar ve gerçek yaşam için ihtiyaç duydukları rekabet avantajını da sağlar. Dinamik, özel bir araştırma üniversitesi olan NSU, lisans, yüksek lisans ve profesyonel derece seviyelerinde yüksek kaliteli eğitim ve araştırma programları sunmaktadır.

NSU'nun Halmos Sanat ve Bilim Koleji ve Guy Harvey Oceanographic Araştırma Merkezi hakkında

Kolej, doğa bilimleri, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve sanat dallarında çok çeşitli disiplinlerde yüksek kaliteli lisans ve lisansüstü eğitim programları sunmaktadır. Halmos Koleji öğretim üyeleri, araştırmacıları, çalışanları ve öğrencileri, tüm bu alanlarda ve disiplinler arası projelerde araştırma ve incelemeler yapmaktadır.

MSC VAKFI HAKKINDA

Kar amacı gütmeyen MSC Vakfı, mavi gezegenimizi, halklarını ve ortak kültürel mirasımızı korumak ve beslemek için MSC'nin küresel erişimini ve benzersiz deniz bilgisini kullanarak, MSC Group'un deniz koruma, insani ve sürdürülebilir kalkınma taahhütlerini dünya çapında uygular.

Çevre, Toplum Desteği, Eğitim ve Acil Durum Yardımı olmak üzere dört alana odaklanan Vakıf, ekosistemlerin korunmasını ve sürdürülebilir yönetimini teşvik eder, dünya çapında savunmasız toplulukları tam potansiyellerini gerçekleştirmeleri için güçlendirir, kalıcı bireysel ve toplu gelişme ve felaketlerden etkilenen nüfusların toparlanmasına yardımcı olur.

Vakıf bunu hem bağımsız olarak hem de kendini işine adamış ortaklarla gerçekleştirmek için çalışır: bağımsız olarak, projeleri tasarlama ve yönetme, toplulukları birbirine bağlama, farkındalığı artırma ve binlerce insanın finansal desteğini harekete geçirme konusunda MSC Group'un katılımından yararlanarak ve güçlü yenilikçi vizyonları veya etkili eylem için geçmiş sicilleri için seçilen güvenilir ortaklarla birlikte gerçekleştirir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.