Nasıl da geçti yıllar…

Nasıl da geçti yıllar…

Lojistik Ekipmanlar Dergisi 6. yılına girdi. Bugüne desteklerinizle geldiğimizin bilincindeyiz. Ağustos ayısında da size okunası bir dergi hazırladığımıza inanıyoruz.

Dile kolay, elinizdeki sayı ile birlikte 6. yılımıza ulaştık. Geriye baktığımızda dergideki kalite ve bizdeki mesleki gelişmeleri çok net olarak görüyoruz. Belki ağır olacak ama biz önceleri dergi filan yapmıyormuşuz. Bir şekilde doldurduğumuz sayfalara, dostlarımızın verdiği ilanlarla bugüne kadar yaşamımızı sürdürmüşüz.

Fakat bugün durum hiç de öyle değil. Yaklaşık son bir yıldır, lojistik sektörünün en dolu, en okunası, bilgi içeriği en zengin ve ilk kez LOJİSTİK EKİPMANLAR’da tanıştığınız farklılıklar kattık dergimize. İnanın artık her sayı basıldığında uzun uzun inceliyor ve satır satır yeniden okuyorum. Sonunda da emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum.

Bu yıl da bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ülke hükümetsiz, piyasalar belirsiz olmasına karşın, bizlere yine bütçelerinden pay ayırdılar. Biz de bu destek sürdükçe karşınızda olmaya ve bakılası, okunası bir dergi sunmaya gayret edeceğiz.

NAKLİYECİLİKTE KASKO GERÇEĞİ

Dergimizde de okuyacağınız üzere, U.N Ro-Ro’nun başarılı CEO’su Sedat Gümüşoğlu ile yaptığımız röportajda, Gümüşoğlu bir gerçeğin altını çiziyor. UND Adriyatik gemisiyle birlikte yanan TIR’ların 8. yıla giren mağduriyetinin asıl nedeni kaskosuzluk…

Birçoğumuzun aracı var ve ilk işimiz kasko yaptırmak değil midir? Ama nakliye dünyasında böyle olmuyor. Onlara da hak vermeden de edemiyor insan, düşünsenize yüzlerce TIR’ın kasko maliyetini…! Zaten gerçekten düşük sayılabilecek navlunlara taşıma yapıyorlar.

O nedenle, belki zaten yapılıyordur ancak, eğer yapılmıyorsa araç üreticilerine önerim, geri alım sözleşmesi, bakım garantisi gibi satışı artıracak promosyonlara 3 yıllık kasko bedelini karşılamak gibi bir farklılık daha ekleyebilirler. Bundan öncekilere tabi bunu uygulamak mümkün değil ama bundan sonra yapılan tüm satışlarda ‘KASKONUZ BİZDEN’ gibi bir jest daha eklenebilir.

Her ne kadar suiistimaller açısından Türkiye’de yapılabilecek en zor mesleklerden biri olduğu için zor günler yaşasalar da, sigorta sektörü de farklı bir poliçe geliştirebilir. Birçok fonksiyonu devre dışı bırakıp, nispeten cüzî bir fiyatla bir poliçe sunabilirler. Çünkü, gerçekten üzerinde çalışmaya değer büyüklükte bir potansiyel var. Meraklısı araştırabilir, iddia ediyorum Türk kamyon pazarının yüzde 70’inde kasko yoktur. Varın potansiyelin büyüklüğünü siz düşünün!

Saygılarımla. 

Dergimizi online okumak için lütfen tıklayınız...

http://lojistikekipmanlar.com/wp-content/uploads/2015/08/agustos-2015.pdf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.