Nirvana satışa çıkarıldı

Nirvana satışa çıkarıldı

Dünyanın en lüks yatları arasında gösterilen ve 575 milyon liraya satışa çıkartılan "Nirvana" isimli mega motor yat, Marmaris'e geldi. Mango mağazalarının...

Dünyanın en lüks yatları arasında gösterilen ve 575 milyon liraya satışa çıkartılan "Nirvana" isimli mega motor yat, Marmaris'e geldi.

Mango mağazalarının sahibi ve 4 milyar dolar servete sahip Türkiye doğumlu İspanyol iş adamı Isak Andic'in sahibi olduğu belirtilen yat, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Yaklaşık 90 metre uzunluğundaki süper lüks yat, açığa demirledi. Vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı olan yatın önünde birçok kişi hatıra fotoğrafları çektirdi.

Güney Afrikalı Oceanco şirketi tarafından inşa edilen ve 2012 yılında denize indirilen yat, dünyanın en lüks yatları arasında gösteriliyor. Nirvana, 1 milyon 200 bin dolarlık haftalık kirasıyla da en pahalı yatlar arasında yer alıyor.

575 MİLYON TL'YE SATIŞTA

Lüks yatların satış ve kiralama işlemlerini yapan acentelerin internet sitelerinde yer alan bilgilere göre, Nirvana 199 milyon avro, yani yaklaşık 575 milyon liraya satışa çıkartıldı.

Gövdesi çelikten oluşan ve üst güvertesine helikopter inebilen yat, bünyesinde her türlü lüks barındırıyor.

Avusturyalı ünlü yat tasarımcısı Sam Sorgiovanni tarafından tasarlanan yatın her metrekaresi özenle döşenmiş. Yatta biri master, biri VİP, 4'ü çift kişilik 6 büyük kabinde aynı anda 12 kişi konuk edilebiliyor.

Sinema, spor salonu, yemek ve çalışma odaları bulunan Nirvana'da 10 jet-ski, 3 metre derinliğinde dalma havuzu, 7,5 metrelik ters akışlı havuz da yer alıyor. Konuklarına geniş bir güneşlenme alanı sunan güvertesiyle dikkati çeken yat, saatte 16 knot hız yapabiliyor.

Marmaris'te ne kadar kalacağı konusunda bir açıklama yapılmayan yatta, Andic veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda da bilgi verilmedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.