Nuhoğlu: Kendine güvenen 5 yıl garanti versin
Yılın ilk çeyreğini değerlendiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Halep oradaysa, arşın burada. Eğer rakiplerimiz de bizim kadar ürünlerine güveniyorsa, hepsini 5 yıl garanti uygulamasına davet ediyorum” dedi.
Tırsan’ın 2016 ilk çeyrek değerlendirme toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun katılımıyla firmanın Samandıra tesislerinde düzenlendi. Toplantıya, ülke ekonomisindeki belirsizliğe değinerek başlayan Nuhoğlu, bu durumda yapılması gereken tek şeyin, çok çalışmak olduğuna dikkat çekti. Tırsan’ın, 2015 yılını yüzde 34 pazar payı ile kapattığını ve 39 yıldır sektörün lideri olduklarını belirten Nuhoğlu, bu liderliğin yalnızca çok çalışmayla mümkün olduğunu ifade etti.
“HALEP ORADAYSA, ARŞIN BURADA”
Bu liderliği sürdürmek için altyapılarının hazır olduğunu dile getiren Nuhoğlu, “Büyümemize yatırımlarla devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız 2+1 ve 2+3 Garanti Kampanyası, sektöre sunduğumuz son yeniliklerden biridir. Yaklaşık 900 küsur firmayla bire bir görüştük. Yüzde 91’i, ‘Tırsan kalitesine de bu yakışırdı’ diyerek kampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Biz, bütün rakiplerimizi bu 5 yıl garanti uygulamasına davet ediyoruz. Ama böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum” diye konuştu.
İLK ÇEYREKTE YURTDIŞINDA YÜZDE 70 BÜYÜDÜK
2016’nın ilk çeyreğinde, yurtdışında yüzde 70’lik bir büyüme oranı yakaladıklarını söyleyen geçen yılın rakamlarıyla bu yılın rakamlarını karşılaştırdı. 2015 yılında üretilen 9 bin aracın 6 binini iç pazara, 3 binini ise yurtdışına sattıklarını anlatan Nuhoğlu, “Bu sene de 9 bin adetlik üretim yapmayı hedefliyoruz. Amacımız, 4 bin 500 aracı yurt içine, 4 bin 500 aracı da yurtdışına satmak. 2016’nın ilk üç ayında yurtdışına 1835 araç sattık. Toplam üretimimizin yüzde 52’sini ihraç ettik. Avrupa’da çok önemli isimlerin tedarikçisi durumundayız. Türkiye’nin treyler ihracatının yüzde 34’ünü tek başımıza biz yapıyoruz. Almanya’da yüzde 75, Fransa’da yüzde 45 Polonya’da yüzde 95 artış sağladık. Alüminyum tanker ihracatını yüzde 80’ini biz yapıyoruz. Yine Avrupa’da trafiğe kayıtta yüzde 48 artış sağladık. Bunu çok çalışmakla yapıyoruz. Tüm ekip olarak yurtdışına odaklandık” ifadelerini kullandı.
“MADE IN RUSSIA” OLDUK
Gelecekteki hedeflerinin, 20 bin araç üretip bunun 10 bin adedini ihraç etmek olduğunu söyleyen Nuhoğlu, öncelikli pazarlarının ise Avrupa olduğunu söyledi. Hedeflerine adım adım ilerlediklerini ifade eden Çetin Nuhoğlu, Rusya pazarında ithalatçı olarak pazar payını en fazla artıran şirketin Tırsan olduğunu dile getirdi. Nuhoğlu, “Rusya bizim için çok kötü geçti. Ama yine de Rusya pazarında ithalatçı olarak en fazla pazar payını artıran şirketiz. Rusya faaliyetlerimiz var gücüyle devam ediyor. Belli tiplerde Made in Russia olarak üretim yapıyoruz. Pazar payını artırmak için bu ciddi fırsattır.”
TEKNOLOJİYE 26.7 MİLYON TL YATIRIM
Üretim teknolojilerine 26.7 milyon TL yatırım yaptıklarını da anlatan Nuhoğlu, “Yeni bir robotlu boyama istasyonu yapıyoruz. Hattımız 12 dakikaya inecek. Kapasitemiz 15 binden 18 bin adede çıkacak. Hem kalite açısından hem zaman açısından tasarruf sağlayacak. Kaynak otomasyonu konusunda da yatırımımız var. Kriz döneminde yatırımlarımız sürüyor. Tanker bombe imalatında yeni bir teknolojiye geçiyoruz. Bombeleri su ile şekillendireceğiz” dedi.
61 MİLYON TL YATIRIMLA 2. AR-GE MERKEZİNİ AÇACAK
Treyler sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını, ikinci Ar-Ge merkezini kurmak için de düğmeye bastıklarını söyleyen Nuhoğlu, bu merkez için 61.2 milyon TL’lik yatırım teşvik başvurusu yaptıklarını söyledi. Yeni Ar-Ge merkezi hakkında bilgi veren Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “16 bin metrekare kapalı alanı ile Avrupa’nın en büyük test merkezi olacak. 7 bin metrekare mühendislik alanımız olacak. Prototip üretim, robotik üretim gibi geliştirmeler yapacağız. TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde olacak. 5 yıl sonra bunun sonuçlarını göreceğiz. 2015 yılında 59 patent başvurusuyla Türkiye’de ilk 10’a girdik. İkinci Ar-Ge merkezimizin sonuçlarını da gelecekte göreceğiz” diye konuştu.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.