Nuhoğlu: Lojistiğin başkenti Mersin’dir
Lojistik sektörünün duayeni Çetin Nuhoğlu, Türk lojistik sektörünün 2023’e hazırlanması gerektiğini söyleyerek, “Özellikle Mersin’in hazırlığı...
Lojistik sektörünün duayeni Çetin Nuhoğlu, Türk lojistik sektörünün 2023’e hazırlanması gerektiğini söyleyerek, “Özellikle Mersin’in hazırlığı önemli” dedi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) seçimlerine hazırlanan TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND Mersin üyeleri ile buluşmak için geldiği Mersin’de önemli uyarılarda bulundu. Türk lojistik sektörünün kalbinin Mersin’de attığının altını çizen Nuhoğlu, “Dolayısıyla Mersin, sektörün, UND’nin gözbebeğidir. Çünkü Mersin’in potansiyeli sadece UND’nin değil, Türkiye’nin performansıdır. Mersin’in gönlünü kazanan UND’nin de gönlünü kazanır” dedi. Türkiye’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünün kutlanacağı 2023’de 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini de anımsatan Nuhoğlu, bu sürece iyi hazırlanmak gerektiğini, bu noktada Mersin’in hazırlığının çok büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Mersin, özelde ise Mersin lojistik sektörü birlik ve beraberlik sağladığı müddetçe önemli kazanımlar sağlayacak bir şehir” diyen Nuhoğlu, özellikle son 10 yılda ulaştırma konusunda ki çalışmalarda Mersin’in bir kez daha öne çıktığını ancak nihai neticelerin alınması için kentin güçlü lobi ile Ankara’ya baskı yapmasının önemli olduğunu işaret etti. “Mersin sadece kendisi için değil Anadolu, Suriye, Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan gibi bir çok ülke için önemlidir. Doğu batı ekseninde ki taşımalarda söz sahibidir. Hepsinden ötesi yeni yatırımlarla, yeni planlarla bir Mersin gerçeği vardır. 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu, Akdeniz Oyunları bunlardan sadece bir kaçıdır. Mersin ayrıca Türkiye’nin tarım başkentidir. Öte yandan Mersin karşı olsam da 20 milyar dolarlık Türkiye’nin ilk nükleer santraline sahip olacak şehirdir. Mersin ayrıca hükümetin de sahiplendiği bir kenttir. 1987 yılında ilk OSB yapılan Mersin’de bugün 3’üncü OSB planları yapılmaktadır. Lojistikte ise başkent olarak tanımlanan Mersin 168 ülkeye 680 farklı mal taşımaktadır. Kentte tüm yöneticiler Mersin’i daha iyi nasıl geliştirebileceklerinin hesabını yapıyorlar. Bu kapsamda kentte Lojistik Merkez yapımı için 1 milyon 600 metrekarelik yer ayrılmış. İhtiyaç olan tek şey tek ses olmaktı ve bunun yapılması ile bugünlere gelindi” diye konuştu.
Hediye EROĞLU – MERSİN/LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.