Öğrenciler harçlıklarıyla otomobil yaptı
Samsun’daki yüksekokul öğrencileri kendi harçlıklarından ‘sınırlandırılmış bölgeler için alternatif ulaşım aracı’ yaptılar. Samsun’daki...
Samsun’daki yüksekokul öğrencileri kendi harçlıklarından ‘sınırlandırılmış bölgeler için alternatif ulaşım aracı’ yaptılar.
Samsun’daki yüksekokul öğrencileri kendi harçlıklarından ‘sınırlandırılmış bölgeler için alternatif ulaşım aracı’ yaptılar.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) Otomotiv Bölümü 2. Sınıf öğrencileri sistem analizi ve tasarımı dersi bünyesinde öğrenciler 3 ayda otomobil yaptı. Yeşilyurt Demir Çelik MYO öğrencilerinin mezuniyet töreninde sergilenen ve ortalama bin 800 TL’ye mal olan otomobil, en fazla 60 kilometre hız yapabiliyor.
Yaptıkları otomobil hakkında bilgi veren OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Öğretim Görevlisi Yusuf Yakut, “OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Otomotiv Bölümü’nde sistem analizi ve tasarımı dersi bünyesinde 2013 - 2014 bahar döneminde öğrencilerimize otomobil yaptırdık. Tamamen öğrencilerin kendi harçlıklarından olmak üzere kendi emekleri ile yapılmış bir üründür. Bunun için yaklaşık 3 ay kadar bir zaman harcadılar ve sonucunda da böyle bir ürün elde ettik. Biz bunu aynı zamanda OMÜ Proje Pazarı yarışmasına yazdık. Ortalama bu aracın bin 800 TL gibi bir maliyeti çıktı. Şuan için maliyet açısından da düşük. Araç 60 kilometre hız yapabilme kapasitesi var. Biz bunu proje pazarına yazarken kampüs ve sanayi için sınırlandırılmış bölgeler için düşük maliyetli bir ürün olarak tasarladık. Buradaki amaç, motor hacminin küçük olmasından dolayı yakıt tasarrufu sağlamasıdır. Bu araç iki kişiyi çok rahat bir şekilde taşıyabilir. Otomobilin ismine henüz karar vermedik. Ama biz bunu proje pazarına yazarken ‘sınırlandırılmış bölgeler için alternatif ulaşım aracı’ diye yazdık” dedi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.