"Olympos Seaways" 125 TIR ile İzmir'den Sete'ye doğru yola koyuldu

"Olympos Seaways" 125 TIR ile İzmir'den Sete'ye doğru yola koyuldu

İzmir Limanı ile Fransa'daki Sete Limanı arasında başlatılan Ro-Ro seferleri kapsamında ilk gemi İzmir'den hareket etti.

Türkiye-Avrupa arasında taşımacılık sorununu aşmak ve sınır kapılarında yoğunluğu azaltmak için başlatılan Ro-Ro seferlerinin ilk İzmir Limanı’ndan hareket etti. Fransa'daki Sete Limanı’na giden gemide 125 araç yer aldı.

İzmir Limanı ile Fransa'daki Sete Limanı arasında başlatılan Ro-Ro seferleri kapsamında ilk gemi İzmir'den hareket etti.

Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aslan, seferlerin yapılacağı "Olympos Seaways" gemisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlıklarının denizcilik sektörüne yönelik birçok düzenlemeyi hayata geçirdiğini vurguladı.

"Karayoluyla Taşınan Yüklerin Denizyoluna Aktarılmasının Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında Türkiye limanlarından, yurt dışına sefer yapan Ro-Ro gemilerine destek verdiklerini ifade eden Aslan, bu gemilerin Türkiye limanlarındaki kılavuzluk ve römorkörcülük ücretlerini de karşıladıklarını kaydetti.

Bu kapsamda Danimarkalı denizcilik ve lojistik firması DFDS'nin başvurduğunu ve "Olympos Seaways"in bu desteği almaya hak kazandığını belirten Aslan, "Düzenleme sayesinde kara yolundaki trafiği azaltacağız, sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltacağız, ölçek ekonomisi yapacağız. Negatif dış salınımları azaltacağız" diye konuştu.

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman da hattı açabilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. DFDS'nin Türkiye'de yatırımları artırmayı önemsediğini dile getiren Hoffman, "Bu, buradan çıkan ilk gemi olabilir fakat son gemi olmayacaktır. Çalışma arkadaşlarımızla, tüm müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla buradan yapacağımız sefer sayısını her geçen gün artırmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Sefer programına göre, pazar günleri İzmir Limanı'ndan hareket edecek gemi çarşamba günü Sete'ye varacak. Perşembe günü Sete'den hareket edecek gemi pazar erken saatlerde İzmir'e ulaşacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.