OMSAN, başarısını ödüllerle tescilliyor
2004 yılından beri TOTAL’in lojistik çözüm ortağı olan OMSAN, tehlikeli madde taşımacılığı alanında aldığı ödüllerle de adından söz ettiriyor.
Akaryakıt devi TOTAL’e verdiği taşıma hizmetleri ve PETDER’in projesi için gerçekleştirdiği faaliyetleri Avrupa çapında ödüllerle takdir edilen OMSAN Lojistik, akaryakıt ve tehlikeli madde taşımacılığı konusundaki tecrübe ve yeteneğini gözler önüne seriyor. Omsan olarak sürekli eğitim ve ADR kurallarına uyma konusundaki hassasiyetlerinden asla ödün vermediklerini dile getiren Genel Müdür Osman Küçükertan, Bilindiği gibi tehlikeli madde taşımacılığında yapılan en ufak bir hata bir kaza anında birçok insanın hayatına mal olabilmekte, ilaveten çok önemli boyutta çevre kirliliği de yaratabilmektedir. Bu nedenle her sürücünün psikoteknik testlerden başarıyla geçmesi şarttır. Diğer mesleklerde olduğu gibi bu alanda da profesyonel eğitimlerin alınması gerekmektedir. OMSAN’da tehlikeli madde taşımacılığına yönelik operasyonlarda çalışacak olan sürücüler, operasyona dahil edilmeden önce yetkili eğitim firmaları tarafından ADR, İlkyardım, SEÇ (Sağlık-Emniyet-Çevre), Yorgunlukla Mücadele, Yangın, Defansif Sürüş Teknikleri, Dolum-Boşaltım, Anti-Skid ve Rollover eğitimleri almaktadırlar. Verilen eğitimler her sürücü için belirlenmiş periyotlar ile tekrarlanıyor” diye konuştu.
TOTAL’İN GÖZDESİ
OMSAN Lojistik, TOTAL’in Gebze, Haramidere, İzmir, Antalya, Mersin ve Kırıkkale’deki terminallerinden Türkiye genelindeki istasyon ve şantiyelerine 2004 yılından bu yana akaryakıt taşımacılığı hizmeti sunuyor. OMSAN’ın, TOTAL Oil Türkiye’ye verdiği akaryakıt taşımacılığı hizmetlerindeki yüksek emniyet standartları nedeniyle, ‘Emniyet Performansı En Yüksek Nakliye Müteahhidi’ ödülü aldığını hatırlatan Küçükertan, “Ayrıca OMSAN, geçtiğimiz yıl TOTAL’in tüm tedarikçileri arasında gerçekleştirdiği Güvenlik Yönetim Sistemi denetimlerini başarıyla tamamlamıştır. Hayli zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından OMSAN, tüm aşamalarda tam puan alarak, en yüksek güvenlik seviyesi olan 4. düzey olarak değerlendirilmiştir. OMSAN, AIR LIQUIDE’in Ankara/Polatlı ve Aliağa/İzmir tesislerinden Türkiye genelindeki müşterilerine 2012 yılından bu yana özel eğitimli sürücüleri ile ADR yönetmeliği ve SEÇ (Sağlık-Emniyet-Çevre) standartlarına uygun olarak endüstriyel sıvılaştırılmış gaz (Oksijen, Azot ve Argon) taşımacılığı hizmeti sunuyor” dedi.
AVRUPA’DA İLK 5’TE
OMSAN’ın Tehlikeli Madde Taşımacılığı konusunda uzman olduğu diğer bir alanın ise atık yağ taşımacılığı olduğunu söyleyen Küzçükertan, OMSAN’ın “Geri Dönüşüm Lojistiği” kapsamında, petrol ürünlerinin ve madeni yağların kullanımı sırasında ve sonrasında oluşan atık motor yağlarının toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafı için Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından 2004 yılında başlatılan “Atık Yağların Yönetimi” projesine, 2006 yılından itibaren nakliyeden sorumlu iş ortağı olarak destek verdiğini anlattı. Küçükertan, sözlerini şöyle sürdürdü: “OMSAN; tümü atık yağ taşıma mevzuatına uygun tankerleri ile PETDER adına atık yağ üreticilerinden atık yağların toplanıp İZAYDAŞ, Çimento fabrikaları ve bertaraf tesislerine taşınması hizmetini, Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Yönetmeliği’ne uygun lisanslı özel ekipmanlı araçlarla gerçekleştirmekte ve araçların hareketini uydu üzerinden takip etmektedir. PETDER “Atık Yağların Yönetimi” projesi, 2012 Yılında Avrupa Tedarik Zinciri Mükemmellik Ödülleri Yarışması’nda Avrupa’nın en başarılı 5 çevreci lojistik projesinden biri olarak seçilmiştir.”
GELİRLERİNİ YÜZDE 20 ARTIRACAK
İlk küresel Türk lojistik şirketi olma vizyonu ile hareket ederek, sürdürülebilir büyümeyi esas alarak denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföylerindeki ağırlığını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Küçükertan, gemi, lokomotif ve özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına entegre etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Küçükertdan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılanma hedeflerini bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirleyen OMSAN, bu yıl Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kurmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirket satınalma veya stratejik ortaklıklar kurulması hedeflenmektedir. OMSAN, 2015 yılında, Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerini yüzde 15 - 20 artırmayı hedeflemektedir.”
SÜRÜŞ SİMÜLATÖRÜYLE YÜZDE 7 BUÇUK TASARRUF
Sektördeki tüm sürücülerin hizmetine sundukları Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü ile yakıt sarfiyatında hatırı sayılır bir azalma sağladıklarını belirten Osman Küçükertan, bu sayede hem sektöre hem de ülkeye kazanç sağladıklarını açıkladı. “OMSAN Lojistik örnek bir kurumsal vatandaş olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerine liderlik eden bir lojistik şirkettir” diyen Küçükertan, “OMSAN’ın lojistik sektörüne kazandırdığı en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali desteği alınarak tamamen OMSAN mühendisleri tarafından geliştirilen “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü”dür. Sürüş simülatörü ile sürücülerin yetkinlikleri arttırılarak yakıt tüketiminin, çevreye salınan zehirli gazların, yük hasarlarının ve trafik kazalarının azaltılması hedeflenmektedir. OMSAN, tüm şoförlerine simülatör üzerinde eğitim vermiş olup, projenin çıktıları amacı ile paralel olarak gerçekleşmiştir. Yakıt sarfiyatında iki yılda ortalama % 7,4 düzeyinde tasarruf edilmesi nedeniyle OMSAN, sürüş simülatörünü tüm sektör sürücülerinin kullanımına açmıştır. Böylece ülke ekonomisi için önemli bir kazanım elde edilmesi hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.
Burak GÜNER - LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.