Oregon kendi finans sistemini kuruyor, depo yatırımlarına hız verecek

Oregon kendi finans sistemini kuruyor, depo yatırımlarına hız verecek

Oregon Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, lojistik sektöründe gayrimenkul yatırımlarının önemini vurgulayarak, "Meslektaşlarımızın gayrimenkul sahibi olmasını istiyoruz. Dijital altyapıyı hazırladıktan sonra onları gayrimenkul sahibi yapacağız” dedi.

Lojistik sektörünün bir arada olması ve işbirliğini sağlamasının önemine değinen Oregon Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Lojistikte bir ayrışma söz konusu. Lojistik bir türlü birleşemeyen bir işkolu. İşbirliğinin önemine dikkat çekmek için buradayız. Oregon’un temel kuruluş amaçlarından biri bu. Bunu geleneksel hale getirdik. Bu bir alternatif dernek ya da kuruluş değil, yeni bir dünya düzeni. Yönetim işbirliği zemini oluşturarak sektörün sözcülüğünü üstlenmek istiyoruz. Pandemide istediğimiz gibi davranamadık. Bu işin bütçesine Hatay’daki arkadaşlarımıza konteyner hediye ederek başlamıştık. Çıkış yolumuz, onların iş dünyasına yeniden dönüşlerini sağlamaktı. Şu anda 200 ortağımız var. 20 ilde 40 ortakla 800 ortak planlıyoruz. 3500 firmaya hizmet veriyoruz. Yurtdışından da talep geliyor. Yurtdışına da açılacağız. Araç, lastik gibi ortak alımlar için finans sistemi oluşturacağız. Ayrıca depolama ve yük için de finans sistemini sağlayacağız. Dijitalleşme için de iki yıldır çalışıyoruz yakında projeleri hayata geçireceğiz. Geçen yıl 450 milyon lira ciro yaptık. Bu yılki hedefimiz 750 milyon lira. Bu gelirin büyük bölümü teminat sisteminden geldi” diye konuştu.

Türkiye’deki teminat sisteminin yarısı Oregon’da”

Oregon, ortaklarıyla 4’üncü buluşmasını 7-9 Haziran tarihleri arasında Kıbrıs, Girne’deki ELEXUS Hotel’de gerçekleştirdi.

Oregon Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, organizasyon kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Oregon’un hedefleri hakkında bilgi veren Bartık, Türkiye’deki teminat sisteminin yüzde 50’sinin Oregon’da olduğunu söyledi. Eyüp Bartık, 3 bin müşteriye, 15 milyar teminat değerine ulaştığını vurguladı.

Oregon adının sonuna teknolojistik eklenecek

Dijitalleşme için iki yıldır çalıştıklarını belirten Bartık, lojistiğin dijitalleşeceğini Oregon’un da “Teknolojistik” adını alacağını söyledi. Bartık, lojistik sektöründe dijitalleşmenin önemini de vurgulayarak, "Dijitalleşme konusunda 2 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. 1 Temmuz'da ilk sunumu yapacağız. Lojistik dijitalleşecek ve bu konuda iddialıyız. Teknolojik altyapıyı hazırlayarak sektörde verimliliği artıracağız” dedi.

eyup-bartik-odul.jpgTüm üyelerimizi gayrimenkul sahibi yapmak istiyoruz

Bartık, lojistik sektöründe gayrimenkul yatırımlarının önemine dikkat çekerek, "Meslektaşlarımızın gayrimenkul sahibi olmasını istiyoruz. Dijital altyapıyı hazırladıktan sonra onları gayrimenkul sahibi yaparsak gözüm arkada kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Eyüp Bartık'ın açıklamaları, lojistik sektöründe birlik ve iş birliği çağrısı yaparak, sektörün geleceği için önemli adımlar atılmasının gerekliliğini vurguladı.

Sektördeki rekabet ve iş birliği

Eyüp Bartık, sektörde rekabetin yanı sıra iş birliğinin de önemine değindi. "Otomotivcilerle konuşma zemini sağlayamadık. Üretim ve tedarik zinciri bozuldu, fiyatlar yükseldi. Ancak ikinci yarıda pazarlık gücünün başlayacağını öngörüyoruz. Bu süreçte stratejimizi anlatmak ve sektörün geleceği için doğru adımlar atmak istiyoruz," dedi.

Finansman ve satın alma platformu

Bartık, firmaların bütçelerinin aynı olmadığını ve finansman sağlayacak bir yapıya ihtiyaç duyduklarını belirtti. "Biz para işini çözmek için hazırlıklara başladık. Talebi topladığımızda altyapısı hazır olacak. Çekici, römork, yakıt, lastik, yedek parça ve servis gibi alanlarda toplu satın alma yapacağız. 2025 yılı itibariyle bu planlarımızı hayata geçireceğiz. Tüm üyelerimizin araçlarını yenilemesi gerekiyor. 5-10 yıllık araçlarla hizmet vermenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Örneğin ben kendi şirketimde çalıştırdığım minivanları 4 ayda bir değiştiriyorum. Üyelerimizin de, satın alma sürecini doğru yönetmeleri için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Lojistik şirketleri, birlikte hareket etmeli”

Eyüp Bartık, lojistik sektöründe şirketlerin birlikte hareket etmesinin gerekliliğini vurgulayarak, "Bizim birinci derdimiz bütün lojistik şirketlerinin bir arada olması. Birçok sektörde olduğu gibi lojistikte de ayrışmalar söz konusu. Ancak aynı iş kolunda çok rakip olsak da, bazen iş birliği yapmamız gerekebiliyor. Bu iş birliği önemli” dedi.

selcuk-yilmaz-oregon-toplantisi-kktc.jpegOREGON TEKNOLOJİ HİZMETLERİ A.Ş Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, yapılan çalışmalar ve gelecek projeksiyonu hakkında bilgiler verdi.

selcuk-yilmaz-odul.jpgGelecek planları ve hedefler

Bartık, şu anda iki yüz ortaklarının bulunduğunu ve ana planlarının sekiz yüz ortağa ulaşmak olduğunu söyledi. Yurt dışından da talep aldıklarını belirten Bartık, 2025 yılında tekrar hızlanmayı planladıklarını ekledi. "Bizim üyelerimiz yok, ortaklarımız var. Sektörde doğru şeyler yapmak için çalışıyoruz ve şirket olarak yapılanmayı daha doğru bulduk” diye konuştu.

huseyin-kiyak-odul.jpeg

gala-oregon.jpgLojistik kuruluşları, her platformda rekabet gücü sağlar

Bartık, lojistik sektörünün önemine vurgu yaparak, "Biz üreticiye, tüketiciye, satıcıya ve trader'a rekabet gücü sağlıyoruz. Bu rekabet gücünü ön plana koyamıyoruz. Lojistik sektörü olarak önemli bir iş ortağıyız ve birlikte güçleneceğiz” açıklamasını yaptı.

dfds-001.jpgDFDS’ten Oregon üyelerine 20 ücretsiz feribot biniş bileti

DFDS Akdeniz İş Birimi, Oregon üye firmalarına ücretsiz feribot biniş bileti jesti yaptı. Gala yemeği öncesi yapılan çekilişte 20 nakliyeci, ücretsiz feribot biniş bileti kazandı. Kazananlar, bu haklarını Sete, Marsilya veya Trieste hatlarının herhangi birinde kullanabilecek.

oregon-voleybol-turnuvasi-kktc.jpegOregon voleybol turnuvası

Oregon’un Türkiye’deki 5 şehrindeki üye firmalarından oluşan nakliyeciler ve basın mensupları düzenlenen voleybol turnuvasında buluştu. Turnuvanın sonunda kazanan Mersin Oregon oldu. Mersin Oregon takımının ödülü ise konakladıkları Elexsus Hotel’in SPA salonu idi. Voleybolcular, yorgunluklarını SPA ile giderdi.

oregon-uyeleri-kktc-toplantisi.jpegOREGON ÜYELERİNE SORDUK: EN ÖNEMLİ SORUNUNUZ?
SİZ OLSANIZ NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTERDİNİZ?

M. Baki Sumbat, Özlider Trans:

Oregon’da hiçbir sorun yok. Ben de işin başında olsaydım. Şu andaki yönetimin yaptıklarını yapardım. Bundan sonra daha da iyi olacak. Pandemi, deprem, savaşlar olumsuz etkiledi. Ama bundan sonra Oregon’da her şey daha da iyi olacak.

Zınar Bulun, Bilal Uluslararası Nakliyat:

İlk olarak çözülmesi gereken her şeyi çözdüler. Bazı sorunların çözülmesi doğal olarak zaman alacaktır. Başta ben olsam da, şimdiki yönetimin ilerlediği gibi ilerlerdim. Umuyorum, bundan sonra daha da güzel olacak.

Cihat Acar, Trans 33 Nakliyat:

Nakliyecilikte kronik sorunlar tabi ki var. Öncelikle üye sayımızı artırmalıyız. Daha fazla ortaklık, daha fazla güçbirliği demek. Böylelikle sorunlar daha kolay çözülürdü.

Şeyhmus Akgümüş, Asya Kargo:

Şu anda her şey çok güzel. Çok memnunuz. Bu kadar kısa zamanda böyle bir başarı yakalamaları ancak takdir edilir.

Bayram Kal, BFK Uluslararası Nakliyat:

Oregon, kuruluşundan bu yana çok önemli yol aldı. Tek eksiğimiz araçlarımız için akü, lastik, yakıt gibi tedarik gereçlerinde destek sağlamaları olurdu. Şu anda piyasada rekabet edemeyeceğimiz günler geçiriyoruz. Navlunlarda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Tedarik konusunda yardımcı olunursa, elimiz biraz daha rahatlar. Mersin’de 40 nakliyeciyiz. Ortalama 30 aracımız olsa, 1200 araç eder. 1 araca lastik almanın pazarlığı ile 1200 araca lastik almanın pazarlığı aynı olmaz.

Ahmet Aktaş, Transaktaş Uluslararası Nakliyat:

Sektörün sorunları hayli fazla. Ancak, bir Mersin firması olarak öncelikle lojistik köyün yapılmasını sağlardım. Bu yalnızca Mersin’e özel bir sorun değil aslında. Bütün şehirlerde lojistik köye ihtiyaç var. Çünkü şehir içinde bir trafik oluşturuyoruz. Ayrı bir alanda hem kent, hem biz rahat ederiz. Depoları, ofisleri yapar, orayı özel bir alan haline getiririz. Bütün şehirler buna göre planlanmalı.

Mehmet Erdoğan, Pilot Ekspres Uluslararası Taşımacılık:

Bazı çıkışlarda zorluklar yaşıyoruz. UND, bunu yapıyor. Ancak, Oregon’un üçüncü ülke yüklemelerinde ara fatura verdiğin zaman transite giriyor. Bunun sorgulamasını çok yapıyorlar. Bundan dolayı evraklar çıkamıyor. Kapıkule’ye bir yetkilendirilmiş yükümlü konulmalı. Örneğin, Yalova’dan gelen bir aracımıza Oregon’dan yapamadık ama UND’den yaptık. Oregon transit teminatını verip geçecekti. Oregon, transit ticaret olan bir yükte niçin bu kadar sorgulama yapar? Bunun düzeltilmesi için çalışmalı.

Mustafa Uğur, Uğurhan Uluslararası Nakliyat:

Gabari dışı yüklerde bazı ülkelerden çıkış yaptığımızda, personelin bilinçsizliğinden dolayı bazen sorun yaşıyoruz. T2’yi yapan arkadaşların eğitimli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda Oregon’da bir eksiklik görüyorum. Örneğin Moldova’dan bir biçerdöver getirmiştik. 6 mesai değiştikten sonra ancak T2 yapabildik. Yani çalışan elemanların biraz daha eğitimli olmaları gerektiğine inanıyorum.

Serhat Çiçek, Flora Lojistik:

Oregon gayet güzel çalışıyor. Ama tek sıkıntı olarak Kapıkule’de gümrüklemenin yapılmasını görüyorum. Oregon’un orada yetkilendirilmiş gümrük sahası yaparak ihraç yükleri taşıyan araçlarımızın zaman kaybını önlemesi gerekir. Oregon bunu yapabilir. Çünkü araçlarımız yüklendikten sonra 12 saatlere varan oranlarda çıkış gümrüğünde bekletilmektedir. Bu durum geçici bir mühür takılarak Kapıkule’ye kadar o şekilde, Kapıkule’de de yetkilendirilmiş yükümlü ile gümrükleme yapılarak varış noktasına gönderilebilir.

Selçuk ONUR / LOJİPORT - LEFKOŞA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.