Otobüs firmalarının pandemi kısıtlamaları isyanı

Otobüs firmalarının pandemi kısıtlamaları isyanı

Şehirlerarası kara yolu taşımacılığına getirilen kısıtlamalarla çalışan otobüs işletmeleri duruma isyan etti

Seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından tekrar hareketli günlerine kavuşan Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminalinde getirilen kısıtlamalara uyan şehirlerarası otobüs işletmeleri, haziran ayı itibariyle başlayan normalleşmeye rağmen kısıtlamalarla devam ettiklerini ifade ettiler.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında her türlü önlemi alan karayolu yolcu taşımacılığının havayolu yolcu taşımacılığına tanınan imkanlardan yararlanmadığını ifade eden Seç Turizm Yetkilisi Sürmeli Çavuşlu ”Otogarda işler içler acısı Türkiye’nin her yerine yolcu taşıyan karayolu yolcu taşımacılığı, beklenen desteği görmüyor. Şu anda havayolu ile karayolu yolcu taşımacılığı arasındaki fark, uçurum boyutunda. Eğer karayolundaki otobüs, kapasitesini yüzde 50 indiriyorsa uçakların da bunu yapması lazım. Maalesef uçakta isim soy isim farkı gözetmeksiniz herkes yan yana oturabiliyor. Ama otobüslerde aynı soyadını taşıması lazım. Bizler kapasitemizi yüzde 50’ye indirdiğimiz için çok büyük zarar ediyoruz. Bu anlamda havayolu taşımacılığına sağlanan imkanların karayolu taşımacılığı sektöründeki firmalara da sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Otobüslerin sürekli dezenfekte edildiğini dile getiren Çavuşlu, " Pandemi sürecinde yolcularımızın sağlığı ve kendi sağlığımız açısından her şekilde kurallara uymaya çalışıyoruz. Yolculuk esnasında otobüslerimizde sürekli dezenfektanlar bulunup, maskesiz kimsenin yolculuk yapmasına müsaade edilmiyor” ifadelerini kullandı.

İŞLERİMİZDE YÜZDE 75 AZALMA OLDU

Efe Tur firma yetkilisi Gökhan Şahin karayolu yolcu taşımacılığın pandemi sonrası çok zor duruma düştüğünü söylüyor. Şahin” Karayolu taşımacılığını bugüne kadar görülmemiş zorluklar yaşıyor. Tüm firmalar çalışanlarını pandemi iznine çıkarmak zorunda kaldı. Sefer sayılarını azaltamaya gittik. İşlerimizde yüzde 75 azaltma oldu. Koltuk kapasitemizi düşürmek zorunda olduğumuz için çok zor duruma düşüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlara en rahat ve en güvenilir hizmeti sunmak için otobüslerin sürekli dezenfekte edildiğini dile getiren Şahin, “Koronavirüs ile mücadele kapsamında araçlarımız seferden döndükten hemen sonra servise gider. Orada yıkaması yapıldıktan sonra görevli arkadaşlar tarafından otobüslerimizin içi dezenfekte edilir ve sefere hazır hale getirilir. dedi.

Şeymanur YILMAZ – SESKOCAELİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.