Otobüsün özel bölümünde 3 kişi yakalandı

Otobüsün özel bölümünde 3 kişi yakalandı

Sarp Sınır Kapısı'nda bir yolcu otobüsünün özel bölümüne saklanmış 2'si bayan 1’i erkek olmak üzere Gürcistan uyruklu 3 kişi yakalandı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, yaptığı açıklamada, Gürcistan plakalı bir yolcu otobüsünde, ülkeden kaçak yollara Kafkas ülkelerine çıkış yapmak isteyen insan kaçakçılığı olayının önlendiğini söyledi.

Sarp Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı titiz ve istihbarat çalışmaları neticesinde bir insan kaçakçılığının daha önlendiğini belirten Doğanay, “Ekiplerimiz, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yaptığı istihbarı çalışmalar neticesinde Gürcistan uyruklu bir yolcu otobüsünün göçmen kaçakçılığı yaptığı bilgisini edindi. Söz konusu aracı takip eden ekiplerimiz gerekli tüm tedbirlerin alarak aracı beklemeye başladı.  Söz konusu aracın 12.02.2018 günü saat 02.46 sularında, Gürcistan uyruklu, P.G.idaresinde ülkemizden Gürcistan’a çıkış yapmak üzere Sarp Sınır Kapısı’na gelmesine müteakip Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüzde görevli ekiplerce fiziki takibe alınmış aracın gümrük ve tescil işlemlerinin ardından hemen harekete geçilerek araç arama hangarına çekilmiştir” dedi.

-Otobüsün orta giriş kapısına yapılan özel bölmede saklanmışlar

Yolcu otobüsünde detaylı bir arama yapılmak üzere Hopa ilçesindeki X-Ray taramasından geçirilmek üzere Hopa ilçesine getirildiğini belirten Doğanay, “Hopa Liman sahasına gidildiğinde araç şoförü araç içinde kaçak yolcu olduğunu beyan etmiş ve yapılan detaylı aramalar sonrasında aracın orta kapı merdiven boşluğuna zulalı bir bölme yapıldığı görülmüş olup söz konusu bölmeden Gürcistan uyruklu 2 si bayan, 1 erkek olmak üzere toplamda 3 kaçak yolcu çıkarılmıştır” diye konuştu.

Yakalanan Gürcü uyruklu 3 kişinin Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu ve kaçak yollardan ülkeye giriş yaptıkları tespit edildi. Hopa Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen Gürcüler, burada yapılan İşlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

Hayati AKBAŞ - HOPA / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.